Little Greene, Paint & Paper Library, Persberichten

Twee internationale verfmerken op één mengmachine

  • 10 juli 2018

De verfmengmachine van The Little Greene Paint Company biedt vele voordelen voor verf- en behangspeciaalzaken.

De Britse verf- en behangfabrikant, The Little Greene Paint Company, is producent van het populaire verf- en behangmerk Little Greene en sinds enige tijd van het gedistingeerde verf- en behangmerk Paint & Paper Library. De verf van beide merken is te mengen op één en dezelfde verfmengmachine, wat vele voordelen oplevert voor zowel bestaande als nieuwe dealers.

Één verfmengmachine: minder investering, veel gemak
De aanschaf van een verfmengmachine is voor een verfspeciaalzaak vaak een grote investering. Desalniettemin weegt het voordeel van het direct verf kunnen mengen voor klanten vaak zwaarder. De verfkleuren van Little Greene en Paint & Paper Library zijn nu te mengen op één en dezelfde verfmengmachine. Speciaalzaken hebben daarmee de mogelijkheid – én het grote voordeel – om twee verschillende verfmerken te presenteren, zonder te moeten investeren in een extra mengmachine. Bovendien kunnen speciaalzaken een grotere doelgroep benaderen met deze complementerende verfmerken. Beide merken worden vertegenwoordigd door dezelfde contactpersoon en zijn gelijktijdig te bestellen. Hierdoor wordt tijd en geld bespaart door de speciaalzaak. De fabrikant draagt zorg voor een snelle levering.

Little Greene
Little Greene is al jaren een begrip in Nederland op het gebied van kleur en verfkwaliteit. Voor kleuronderzoek werkt Little Greene samen met National Trust en English Heritage. De kleurenkaarten ‘Colours of England’, ‘Colours Scales’ en ‘Grey’ zitten bordenvol geschiedenis en bieden authentieke, diepe kleuren met een verhaal. Little Greene verf bevat tot 40% meer pigment dan de meeste andere verven. Hiermee worden nuances gecreëerd, die op subtiele wijze in verschillend licht veranderen en daarmee karakter en definitie aan de ruimte geven. Alle verfkleuren zijn verkrijgbaar in verschillende milieuvriendelijke en duurzame afwerkingen, welke zeer dekkend zijn en een superieure diepte in kleur en een lange levensduur bieden. De verfkleuren van Little Greene sluiten perfect aan bij de historische doch tijdloze behangcollecties van het merk. In de behangboeken toont Little Greene op slimme wijze de bijpassende verfkleuren.

Paint & Paper Library
Paint & Paper Library wordt geprezen vanwege een ongeëvenaard inzicht in kleurbalans, sfeer en licht in hedendaagse interieurs. Het gestroomlijnde, gemakkelijk te gebruiken palet van complementaire kleuren én de uitstekende kwaliteit van de finishes, maakt het de eerste keuze van veeleisende huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten. Paint & Paper Library is toegepast in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in de wereld. De gedistingeerde verfkleurenkaart van 180 unieke kleuren is vervaardigd volgens uitzonderlijk hoge normen en bestaat uit twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’. De ‘Architectural Colours’ omvatten 19 kleurgroepen, elk bestaande uit vijf kleurtonen met een kleurverloop van licht naar donker. De ‘Original Colours’ zijn een eclectische kleurenmix. Paint & Paper Library biedt het volledige kleurenpalet aan in vijf superieure, milieuvriendelijke finishes, waaronder de matste emulsieverf op de markt. Het merk lanceerde in 2017 de behangcollectie ‘Tresco’, welke harmonieus combineert met de verfijnde verfkleuren.

Van Sand
Little Greene en Paint & Paper Library worden in Nederland en België vertegenwoordigd door Sander Sprengers van Van Sand. Mocht u interesse hebben in het presenteren van beide merken, dan kan er contact opgenomen worden voor een vrijblijvende oriëntatie. Ook is het mogelijk de showroom van Little Greene en Paint & Paper Library te bezoeken in het ETC Design Center in Culemborg. De showroom is elke maandag geopend van 10:00-17:00 uur en is, op afspraak, ook van dinsdag t/m vrijdag te bezoeken. Voor het maken van een afspraak in de showroom of bij u in de speciaalzaak, kan contact op worden genomen met Sander Sprengers via 06-15952266 of per email: sander@thelittlegreene.com.

Meer informatie over de verfmerken van The Little Greene Paint Company is te vinden op www.littlegreene.nl en www.paintandpaperlibrary.com.

_____________________________________________________________________________________________________

Alle afbeeldingen ©Little Greene 2018
Voor persinformatie, afbeeldingen, samples en kleurenkaarten kunt u contact opnemen met: MIES PR
Wendy de Graaff Mobiel: 06-15298836 Email: wendy@miespr.nl | Michelle de Ruiter Mobiel: 06 – 4574 0465 Email: michelle@miespr.nl