Persberichten, Tiger

Tune toiletaccessoireserie van Tiger ontvangt ‘Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2019’

  • 22 oktober 2019

Contrasterende materialen en bedieningsgemak

Geldrop, 22 oktober 2019 – Tiger heeft met haar nieuwe toiletaccessoirecollectie Tune de ‘Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2019’ ontvangen. De nieuwe Tune collectie krijgt de erkenning vanwege het gebruik van twee contrasterende materialen, maar ook vanwege het installatiegemak door de bevestiging middels 3M tape. Deze Nederlandse professionele designprijs wordt door de jury alleen toegekend aan producten met een hoge ontwerpkwaliteit. Alle erkenningen voor Goed Industrieel Ontwerp 2019 worden nog t/m 27 oktober tijdens DDW tentoongesteld in het Klokgebouw, hal 3 in Eindhoven.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2019
De ‘Erkenning Goed Industrieel Ontwerp’ is Nederlands enige professionele designprijs en kent zijn oorsprong in 1986. Elk jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de beste producten. In zes categorieën kunnen fabrikanten en ontwerpers hun producten inzenden. De jury kent alleen een GIO toe aan producten met een hoge ontwerpkwaliteit. De Tune serie van Tiger is binnen de categorie Consumentenproducten bekroond met de erkenning.

Tune
Tiger Tune is een serie toiletaccessoires die opvalt door de ronde hoofdvorm en door de toepassing van twee contrasterende materialen, waardoor er een speels design ontstaat. De serie is verkrijgbaar in drie varianten; zwart met geborsteld roestvrijstaal, zwart met geborsteld messing en zwart met geborsteld zwart metaal.

Compleet productaanbod
De serie bevat een compleet productaanbod voor in de toiletruimte met haakjes, een toiletrolhouder al dan niet met klep, een vrijstaande reserverolhouder, een toiletborstel en een zeepdispenser. Voor de reserverolhouder, toiletborstel en zeepdispenser zijn tevens versies ontwikkeld die aan de wand kunnen hangen. Hiervoor wordt zelfklevend tape van 3M gebruikt. De consument hoeft dus niet te boren en te schroeven om ze te bevestigen.

Tentoonstelling Goed Industrieel Ontwerp
Alle erkenningen voor Goed Industrieel Ontwerp 2019 zijn te zien tijdens Dutch Design Week in een speciale tentoonstelling ontworpen en geproduceerd door Cube Design Museum. De tentoonstelling is nog t/m 27 oktober te bezichtigen in het Klokgebouw, hal 3, tussen 11.00 en 18.00 uur.

Meer informatie over Tiger en haar collecties is te vinden op www.tiger.nl. _______________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over Tiger en/of het aanvragen van beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met MIES PR. Michelle de Ruiter, Email: michelle@miespr.nl of tel. +31 (0)6-457 404 65.