Geberit, Persberichten

Slimme producten helpen installateurs meer te doen in minder tijd

  • 9 juli 2018

Slim Bekeken: Geberit en Sphinx bieden oplossing voor groeiend capaciteitsprobleem

Nieuwegein, juli 2018 – De economie is enorm hard groeiende. Hierdoor durven steeds meer consumenten en bedrijven te investeren in een verbouwing of verhuizing. Goed nieuws voor de bouwbranche. Althans, dat zou je denken… Want hoewel het aantal opdrachten hard toeneemt, neemt het aantal ‘handjes’ in de bouw- en installatiebranche af. Bovendien is er een gebrek aan nieuwe aanwas van monteurs. Kortom, er is een groeiend capaciteitsprobleem. Geberit en Sphinx bieden de helpende hand met slimme productoplossingen. Deze helpen je meer te doen in minder tijd: Slim Bekeken!

Door een tekort aan mankracht is efficiency en tijdsbesparing noodzakelijk om het capaciteitsprobleem het hoofd te bieden. Daarnaast is het belangrijk om faaltijd en -kosten tot het minimum te beperken. Het inkoopbeleid van installatiebedrijven kan hierdoor niet meer alleen gebaseerd zijn op prijs. Juist de efficiency, de installatietijd en het installatiegemak van producten is bij de productkeuze in de huidige markt belangrijker dan ooit.

Slim Bekeken
Door voor slimme productoplossingen te kiezen, bespaar je tijd, gaat het installeren makkelijker en sneller, is er minder mankracht nodig op een klus, is het risico op falen minder, kan je meer klussen doen op één dag en word je een snellere vakman. Maar belangrijker nog; dit alles levert geld op.

Geberit en Sphinx producten en systemen zitten vol slimmigheden, waardoor ze eenvoudig en snel te installeren, te gebruiken en te onderhouden zijn. Voorbeelden van producten waarmee je in minder tijd – en met minder handjes – meer kunt doen, zijn:

De GIS wc module is een flexibel modulesysteem dat kant-en-klaar uit de doos direct verwerkt wordt zonder hak- en breekwerk. De GIS wc module maakt tijdrovende rachelconstructies of het infrezen van leidingen overbodig en daarmee ook het risico op falen. Het werkt snel en past altijd; schuif het frame uit op de juiste breedte van de toiletruimte, plaats de voorgeboorde gipsplaten ertegenaan en het toilet is klaar om betegeld te worden.

Het aanvoerleidingsysteem Mapress is een perfect op elkaar afgestemd assortiment buizen, fittingen en gereedschap. Het persproces is simpel en snel. Dankzij de innovatieve gekleurde persindicators is bij elke fitting direct zichtbaar of deze al geperst is of niet. De persindicator laat namelijk los, zodra de fitting geperst is. Dit maakt installatie eenvoudiger, rendabeler en bovenal veiliger. Ook de diameter wordt op de persindicator aangegeven. Daarnaast geeft de kleur van de persindicator aan om welk materiaal het gaat: rood is bijvoorbeeld voor C-staal, blauw voor rvs, wit voor koper en zwart voor CuNiFe. Net als de persindicator, zorgt de contourafdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale vormgeving van deze ring, lekken de fittingen tijdens de druktest, waardoor toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen kan worden. Daarmee biedt Geberit Mapress dubbele zekerheid!

De CleanLine douchegoot is een gebruiksvriendelijke oplossing voor de installateur. De afdichtingsfolie van de douchegoot is fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd. Dit scheelt tijd, installatiestress en het beperkt het risico op lekkage tot een minimum. De goot biedt bovendien een grote aansluitflexibiliteit. Naast een hoge afvoercapaciteit is de CleanLine ook makkelijk te reinigen. Door het open profiel zijn er geen verborgen ruimtes waar vuil zich kan ophopen.

Urinoirs Preda en Selva zijn snel en vakkundig te monteren, dankzij een specialewandbevestiging. Door slimme geïntegreerde oplossingen, wordt ook het onderhoud een fluitje van een cent. Zo is de sproeikop vanaf de voorzijde toegankelijk en de sifon van bovenaf. Het goed bereikbare dockingstation bevindt zich aan de onderzijde van de urinoirs en huist de geïntegreerde urinoirsturing. Bij een storing is hierdoor altijd alles makkelijk toegankelijk en hoeft het urinoir niet van de wand.

De Setaplano douchevloer bestaat uit een makkelijk instelbaar installatieframe, voorzien van voorgemonteerde onderdelen; de kans op fouten tijdens de installatie is hierdoor aanzienlijk minder, de werkwijze is duidelijk en er kan sneller gemonteerd worden. Ook het afdichtingsfolie is in de fabriek voorgemonteerd. Dit geeft de installateur het vertrouwen een waterdichte douchevloer op te leveren. Omdat er in de Setaplano douchevloer reeds afschot aanwezig is, hoeft de installateur deze niet meer zelf in de sanitaire ruimte aan te brengen. Dit biedt aanzienlijke tijdwinst en elimineert de kans op een verkeerd afschot.

Naast slimme producten biedt ook slimme technologie uitkomst:

De ProApp van Geberit een assistent op zakformaat– maakt het werken met Geberit producten namelijk nog makkelijker voor installateurs en monteurs. Ter plekke kan via de app alle up-to-date informatie opgevraagd worden van alle inbouwreservoirs en urinoirsturingen, die in de afgelopen vijftig jaar door Geberit ontwikkeld zijn. ProApp bevat een handige productherkenningstool, de online catalogus, montagefilms en een barcode scanner, waardoor je direct toegang hebt tot het juiste product en alle informatie. Hierdoor is de kans op fouten aanzienlijk verkleind en wordt er tijd bespaard.

www.geberit.nl/slimbekeken

________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor vragen, informatie, beelden en brochures kunt u contact opnemen met:MIES PR, Michelle de Ruiter, Michelle@miespr.nlof tel: +31 6 45740465.