Paint & Paper Library, Persberichten

Paint & Paper Library lanceert vernieuwde, revolutionaire finishes

  • 1 september 2022

Het gerenommeerde, Britse verf- en behangmerk Paint & Paper Library lanceert in september 2022, naast een nieuwe kleurenkaart, ook vernieuwde, revolutionaire self-priming finishes. Deze nieuwe finishes brengen een transformatie teweeg in de manier waarop we het interieur met verf decoreren.

Paint & Paper Library heeft de afwerkingen uit de Architects’-serie geherformuleerd met geavanceerde, self-priming en multi-surface hechtingsformules. Dit betekent dat er geen aparte primer meer nodig is en dat diverse ondergronden met een enkele finish afgewerkt kunnen worden. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en inspanning.

De formuleringen van Architects’ Matt Emulsion, Architects’ Eggshell en Architects’ Satinwood zijn verbeterd en zijn, ongeacht de ondergrond waarop ze toegepast worden, de sterkste soorten decoratieve verven, die verkrijgbaar zijn. Alle verfkleuren van Paint & Paper Library kunnen nu worden aangebracht, zonder dat er eerst grondverf moet worden gebruikt. Daarbij kunnen deze buitengewoon slijtagebestendige en duurzame finishes rechtstreeks worden toegepast op verscheidene oppervlakken, zoals pleister- en stucwerk, houtwerk, metaal, glas, keramische tegels en uPVC, zowel binnen als buiten. Dit houdt in dat het nu mogelijk is om met hetzelfde blik verf onder andere muren en aansluitend houtwerk in één beweging te verven. Dit biedt de mogelijkheid om kleur op elk oppervlak te omarmen.

Naast deze drie vernieuwde finishes heeft Paint & Paper Library de Gloss op oliebasis vervangen door de nieuwe, milieuvriendelijke Architects’ Gloss op waterbasis. Hiermee heeft Paint & Paper Library de finishes op oliebasis met een hoger VOS-gehalte volledig uitgesloten. De signature finish van Paint & Paper Library, Pure Flat Emulsion, is ongewijzigd en blijft de meest matte emulsie die verkrijgbaar is. Het verfassortiment van Paint & Paper Library is nu vrij van producten op oliebasis.

Andy Greenall, Head of Design bij Paint & Paper Library: “Deze nieuwe collectie transformeert onze manier van decoreren, omdat designers en huiseigenaren volledig controle krijgen over waar en hoe ze kleuren gebruiken. Door de self-priming-formule en duurzame aard van deze nieuwe finishes kan ons volledige kleurenassortiment op vrijwel ieder oppervlak worden gebruikt. Wie houdt van het prachtige lichtspel op een matte ondergrond kan Architects’ Matt Emulsion gebruiken op muren, houtwerk, radiatoren en tegels. Deze verbluffende matte afwerking is even doeltreffend en slijtbestendig op houtwerk als een klassieke verf met een hogere glans. De finishes – van het krijtachtige ‘Pure Flat Emulsion’ tot de zijdeglans Architects’ Satinwood tot de Architects’ Gloss, die nu op waterbasis is – bieden de mogelijkheid om te spelen met de glansniveaus en het effect dat ze hebben op de kleuren.”