Little Greene, Persberichten

Little Greene steunt opnieuw Pink Ribbon tijdens de Borstkankermaand

  • 16 september 2019

Voor het vierde jaar op rij steunt de Britse verf- en behangfabrikant The Little Greene Paint Company de Nederlandse liefdadigheidsinstelling Pink Ribbon. Little Greene klanten, die in de maand oktober verf en/of behang van het merk kopen, steunen diegenen wiens leven is beïnvloed door borstkanker.

Ter ondersteuning van de Borstkankermaand doneert Little Greene in de maand oktober 2019

€ 0,50 cent van elk verkocht verfblik én behangrol rechtstreeks aan Pink Ribbon. Dit geldt voor verfblikken en behangrollen, die verkocht worden via de dealers van Little Greene in Nederland en via de website www.littlegreene.nl. Met dit geld support Little Greene onderzoek op het gebied van borstkanker en de behandeling ervan.

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, met als doel een beter en langer leven voor (ex-) borstkankerpatiënten. Pink Ribbon heeft inmiddels meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Dit is hard nodig, want in 2018 waren er ruim 17.300 borstkanker diagnoses. De overlevingskansen zijn de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen. Toch sterven er jaarlijks nog meer dan 3.000 mensen aan de ziekte. En naar schatting zal het aantal borstkanker diagnoses de komende jaren verder stijgen, naar schatting tot ruim 20.000 in 2020.

Managing Director David Mottershead: “Het is zowel een eer als een voorrecht voor Little Greene om Pink Ribbon opnieuw te steunen in 2019. Vorig jaar is er een mooie bijdrage geleverd aan de financiering van de Pink Ribbon projecten. We zijn vastbesloten om er weer een succesvol jaar van te maken en met de geweldige ondersteuning van onze leveranciers en klanten, hebben we er alle vertrouwen in!” 

Willemijn van den Berg, Relatiemanager Pink Ribbon: “We zijn blij dat ook dit jaar Little Greene weer een actie voor Pink Ribbon organiseert. Met de bijdrage maken we meer borstkankeronderzoek mogelijk. Dat is nog steeds hard nodig, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker.’

Voor meer informatie over Pink Ribbon kan contact op worden genomen met Annebel Schipper, tel: 020-5700515 of email: aschipper@kwf.nl.

Meer informatie over Little Greene, waaronder de Pink verfcollectie, is te vinden op www.littlegreene.nl.