Little Greene, Persberichten

Little Greene Exterior Paints: Voeg kleur toe aan de buitenruimte

  • 30 maart 2023

De buitenruimte is een verlengstuk van het interieur geworden en kleur speelt daarin een steeds grotere rol. De milieuvriendelijke, Britse verfproducent Little Greene biedt een compleet assortiment hoogwaardige traditionele en moderne verven, waaronder de serie Exterior Paints, waarmee kleur aan de buitenruimte kan worden gegeven. De serie bestaat uit zes duurzame en slijtvaste buitenverven, welke verkrijgbaar zijn in het volledige kleurenpalet van Little Greene. De buitenafwerkingen combineren de hoogste technische prestaties met een prachtige afwerking en een intense kleurdiepte.

Het verfraaien van het exterieur is niet alleen een praktische aanpak om het huis en de tuin weerbestendig te maken, het is ook de perfecte manier om de buitenruimte een persoonlijke touch te geven. Met het toevoegen van kleur aan de gevel, voordeur, tuin, buitenkeuken, het terras of balkon creëer je een designstatement. Zelfs een eenvoudige update, zoals het opfrissen van bestaand tuinmeubilair of het verven van een muur, heeft direct effect en breidt de leefruimte uit.

De zes slijtvaste finishes uit Little Greene’s Exterior Paints-serie omvatten hoog- en matglans afwerkingen voor hout- en metaalwerk, op zowel olie -als waterbasis, plus de traditionele Limewash en de weerbestendige Intelligent Masonry Paint voor metsel- en pleisterwerk.

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene: “Van thuiswerken tot buiten eten: onze tuinen zijn multifunctioneel geworden. Naast een ontspanningsruimte om van de natuur en het tuinieren te genieten, zien we buiten nu ook woon- en eetkamers ontstaan. Zones, die werkelijk een interieurontwerp weerspiegelen, met gestoffeerde items, spiegels, buitentapijten en kleur op muren en buitenmeubilair. Of je nu een grote muur schildert als achtergrond voor diners in de buitenlucht of gewoon een klein balkon van nieuwe potplanten voorziet, je kunt buitenelementen volledig op elkaar afstemmen om een samenhangend geheel te creëren tussen buiten en binnen.

Door het toepassen van kleur kun je de buitensfeer volledig veranderen en het hele jaar plezier hebben van de buitenruimte. Er zijn veel verschillende manieren om kleur te integreren, afhankelijk van hoe je wilt dat de buitenruimte aanvoelt. Overweeg een felle, opvallende kleur als achtergrond voor beplanting en bloemen. Of kies voor ‘Arras’. In combinatie met natuurlijke houtafwerkingen en texturen brengt deze kleur je naar warmere klimaten en roept herinneringen op van zinderende zomers. Terwijl een klassiek blauw-wit buitenplan de perfecte achtergrond vormt voor een mooie landelijke tuin. Voor het hele jaar door zon, kun je het vrolijke Indian Yellow toepassen om een beetje levendigheid te creëren.”

De buitenafwerkingen

Intelligent Masonry Paint is een milieuvriendelijke buitenverf op waterbasis en geschikt voor toepassing op metselwerk, nieuw pleisterwerk, cementblokken en bestaande buitenverfafwerkingen. De verf droogt snel tot een aangenaam egale, matte finish. Met de juiste voorbereiding beschermt Intelligent Masonry Paint de buitenmuren tot 15 jaar lang, voordat er opnieuw geschilderd dient te worden. De formule is vuil- en waterafstotend en bevat antischimmel- en antiverouderingstechnologie. Daarmee biedt de verf gemoedsrust aan trotse huiseigenaren, die hun huis langer willen beschermen en weerbestendig willen maken, terwijl ze de buitenmuren van een duurzame kleur voorzien.

Intelligent Exterior Eggshell is één van de slimste en meest milieuvriendelijke keuzes voor buitenverf en heeft een elegant, matte uitstraling. Deze verf is dé keuze van de praktische huiseigenaar voor al het buitenhout- en metaalwerk, inclusief deuren, kozijnen, tuinhuisjes, poorten en tuinmeubilair. Intelligent Exterior Eggshell is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en volledig weerbestendig. Door de technisch geavanceerde, zelf-priming formule kan deze verf rechtstreeks worden toegepast op nieuw en kaal hout, evenals op voldoende geprimed metaalwerk. Intelligent Exterior Eggshell is verkrijgbaar in alle tinten van het Little Greene-kleurenpalet.

Tom’s Oil Eggshell is de favoriete, traditionele buitenverf van een Senior Chemicus bij Little Greene, naar wie deze afwerking vernoemd is. De verf is zeer geliefd bij professionele schilders. Tom’s Oil Eggshell is op oliebasis en heeft een mooie laagglans en een diepe hechting, is zeer soepel aan te brengen, volledig weerbestendig en zeer slijtvast. Deze charmante verf is ook verkrijgbaar in alle kleuren en geschikt voor buitenhout- en metaalwerk.

Traditional Oil Gloss heeft een klassieke, diepglanzende afwerking, die bijzonder fraai oogt op voordeuren en traditioneel schrijnwerk. Deze gloss kan worden toegepast op zowel buiten- als binnenhoutwerk en metaalwerk. Doordat het extreem slijtvast en onderhoudsvriendelijk is en haar glans veel licht reflecteert, is Traditional Oil Gloss zowel praktisch als stijlvol. Ondanks haar traditionele kwaliteiten wordt voor deze hoogglans afwerking gebruik gemaakt van Little Greene’s innovatieve en milieuvriendelijke eco-olierecept, welke is geformuleerd met behulp van natuurlijke, plantaardige oliën.

Intelligent Gloss is een alternatief op waterbasis voor Little Greene’s Traditional Oil Gloss en is ook geschikt voor buitengebruik. Een sterke, milieuvriendelijke en volledig afwasbare verf met een chique hoogglans. Intelligent Gloss is een sneldrogende afwerking, perfect voor alle schrijn- en houtwerk en voldoende gegrond metaal.

Limewash is een traditionele afwerking voor het beschermen en decoreren van poreuze stenen muren, kalkmuren en pleisterwerk. Deze verf is op waterbasis en volledig ademend en is daarmee zeer geschikt voor oude muren, vooral die met vochtproblemen of zonder vochtwerende laag. In tegenstelling tot veel moderne verven verbindt Limewash zich met het steenoppervlak en wordt de mooie, charismatische diepte opgebouwd door opeenvolgende lagen aan te brengen. Deze zeer matte verf is verkrijgbaar in een ruime keuze aan kleuren.

Intelligent ASP (All Surface Primer) is technisch de meest geavanceerde primer van Little Greene en vormt de perfecte voorbereiding voor elke (buiten-)afwerking.

Meer informatie over Little Greene en de Exterior Paints-serie is te vinden op www.littlegreene.nl

________________________________________________________________________

Downloadlink HR-beelden en tekst:
https://www.miespr.nl/little-greene-download-little-greene-exterior-paints-voeg-kleur-toe-aan-de-buitenruimte/