Geberit, Persberichten

Innovatieve Geberit FlowFit uitgebreid met extra bevestigingsmaterialen

  • 31 mei 2022

Nieuwegein, mei 2022 – In 2021 introduceerde Geberit het nieuwe, innovatieve aanvoersysteem, dat in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden: Geberit FlowFit. Vloeiende processen en een hele reeks innovatieve productdetails maken van FlowFit hét leidingsysteem van de toekomst. Afgelopen jaar is in de eerste projecten al gebleken dat dit nieuwe aanvoersysteem nieuwe ervaringen biedt aan zowel de installateur als de adviseurs en projecteigenaren. FlowFit voldoet aan de drie belangrijkste behoeften: zekerheid, hygiëne en verwerkingscomfort. Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, behoort tot het verleden. Vanaf heden is het FlowFit assortiment verder uitgebreid met extra bevestigingsmateriaal, als een directe overgang naar Mapress en een verlengde overgangsbocht.

Door de consequente focus op de productvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit met FlowFit ervoor, dat er geïnstalleerd kan worden in een vloeiende beweging. FlowFit neemt namelijk allerlei moeilijkheden weg, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw, onnodige milieubelasting en een tijdrovende installatie.

FlowFit assortiment-uitbreiding
Het assortiment heeft alles wat een universeel inzetbaar aanvoersysteem nodig heeft. De FlowFit leidingen zijn verkrijgbaar als rechte lengtes en op rol met of zonder mantelbuis of isolatie. Het systeem wordt afgerond met een uitgebreid assortiment aan fittingen voor alle doeleinden. De fittingen zijn allemaal gemaakt van onbreekbaar, corrosiebestendig kunststof, dat geschikt is voor gebruik op bouwplaatsen. In 2022 breidt Geberit het FlowFit assortiment verder uit met een nieuwe fitting, die het eenvoudiger maakt om het Geberit FlowFit aanvoersysteem aan te sluiten op het Geberit Mapress systeem. De nieuwe fitting van CrNiMo­staal (1.4401) is verkrijgbaar in de nominale diameters DN12 -50. Daarnaast wordt het isoleren van de leidingen merkbaar gemakkelijker door de nieuwe verlengde versie van de Geberit FlowFit overgangsbocht 90° met buitendraad, waarbij er een grotere afstand is tussen de perseenheid en de schroefdraad. Deze nieuwe overgangsbocht is verkrijgbaar in de dimensies d16 ­ d32. Nieuw is ook de lekdetectiespray van Geberit. Deze helpt om lekken te vinden tijdens de drukproef met lucht. De spray kan worden gebruikt voor alle Geberit aanvoersystemen en hoeft na gebruik niet te worden afgespoeld.

Geberit FlowFit is volledig compatibel met Geberit PushFit insteekfittingen en kan zonder verdere aansluitelementen of adapters worden geïnstalleerd. Daarnaast kan Geberit FlowFit met de MasterFix adapter zonder gereedschap uitstekend op Geberit installatie-elementen en muurplaten aangesloten worden.

Gebruik je Geberit FlowFit? Dan installeer je in een nieuwe flow!
www.geberit.nl/flowfit

Overzichtelijk alle voordelen van Geberit FlowFit op een rij:

Nooit meer onhandige werkhouding
Eenvoudig persen in hoeken of krappe plekken, door:
Draaibare fitting > installateur bepaalt zelf de handigste perspositie
Persbek hoeft alleen nog op zijdelings geplaatste persindicator te worden gepositioneerd.
Dit vergemakkelijkt het werken boven het hoofd.

Nooit meer gereedschap wisselen
Geberit FlowFit is verkrijgbaar in acht afmetingen, die met slechts twee verschillende persbekken – voor alle leidingdiameters van d16 t/m d75 – kunnen worden verwerkt.
Dit voorkomt onderbrekingen wegens wisselen van gereedschap.
Het scheelt aanzienlijk in gewicht van gereedschapskoffer.
En de juiste persbek wordt eenvoudig bepaald a.d.h.v. kleur (blauw = 16-40 mm en oranje = 50-75 mm)

Nooit meer onzekerheden
Zichtbare veiligheid door inspectievenster voor juiste insteekdiepte.
Een duidelijke persbekgeleiding > altijd juiste plaatsing persbek.
EN persindicator maakt duidelijk of fitting wel/niet verperst is.

Nooit meer hygiënezorgen
FlowFit biedt garantie drinkwaterhygiëne: minder stagnatie in leiding door minimaal drukverlies, installatie leidingsysteem met kleinere diameters mogelijk, kortere doorlooptijden en lager watervolume.
KIWA-gecertificeerd. FlowFit fittingen, incl. schroefdraadaansluitingen en leidingen beschermd met afdekkappen tegen vuil bij opslag/gebruik op bouwplaats.

Nooit meer onnodige milieubelasting
Toekomstbestendig recyclingsysteem: herbruikbare materialen worden ingezameld en teruggevoerd in productieproces.
Fittingen zijn loofvrij
Geleverd met EPD (milieuproductverklaring) i.o.m. EN 15804.
Persindicatoren kunnen verzameld worden met opvangzak op bouwplaats. 

Vergroot rendement
Met FlowFit wordt het rendement van het project vergroot: er kan sneller en comfortabeler geïnstalleerd worden, er zijn minder faalkosten, er is meer veiligheid en kleinere leidingdiameters zijn mogelijk in het project, waardoor er een besparing ontstaat van materiaalkosten en watervolume.

__________________________________________________

 

Downloadlink Geberit VSK persberichten 2022
https://www.miespr.nl/geberit-download-innovatieve-geberit-flowfit-uitgebreid-met-extra-bevestigingsmaterialen