Geberit, Persberichten

Geberit Mapress Therm – een duurzame en efficiënte oplossing voor koel- en verwarmingssystemen

  • 12 maart 2024

Nieuwegein, maart 2024 – Het nieuwe Geberit Mapress Therm is een systeem van laaggelegeerd roestvast staal voor ruimtes die gevoelig zijn voor vocht. Deze corrosiebestendige en economische oplossing is ontworpen voor zuurstofarme systemen zoals koel- en verwarmingssystemen en industriële toepassingen zoals perslucht en andere technische gassen.

In koelsystemen kan condenswater voorkomen als gevolg van de temperatuurverschillen tussen de leidinginhoud en de buitenlucht. Nat aangebrachte, cement-houdende bouwmaterialen, te korte droogtijden of het onbedoeld binnendringen van (schoonmaak)water verhogen het risico op corrosie van de weggewerkte verwarmingsleidingen. Geberit Mapress Therm is geschikt voor dergelijke toepassingen, zonder verdere maatregelingen en op een stabiel prijsniveau.

Eenvoudige herkenning
Geberit Mapress Therm is duidelijk herkenbaar aan de oranje markering – zowel de oranje persindicator op de fitting, alsook de oranje lijn op de buizen – en het symbool ‘niet geschikt voor drinkwater’.

Vertrouwde verbindingstechniek
De bestaande Geberit Mapress persbekken, perskettingen en persmachines zijn dankzij de compacte en lichte constructie geschikt voor een optimale verwerking. Deze kunnen ook voor Geberit Mapress Therm worden gebruikt. Ongeperste verbindingen kunnen vóór de druktest eenvoudig worden herkend: als de persindicator nog intact is, is de verbinding nog niet verperst. Daarnaast is de zwarte CIIR afdichtring zodanig vormgegeven dat indien een fitting niet is verperst, deze gegarandeerd ondicht is en dus waarneembaar is tijdens de druktest.

De voordelen in één oogopslag

  • Ideale combinatie van efficiëntie en corrosiebestendigheid
  • Optimale oplossing voor verwarmings- en koelsystemen in gebouwtechniek en industriële toepassingen
  • Hoge verwerkingsveiligheid, dankzij oranje persindicator en het principe ‘niet geperst, niet dicht’
  • Het Geberit Mapress systeem heeft zich al miljarden keren bewezen

Geberit Mapress Therm is verkrijgbaar in d15 t/m d108 mm en biedt een omvangrijk assortiment fittingen voor koeling en verwarming.

http://www.geberit.nl/noviteiten

______________________________________________________________________________________

Downloadlink HR-beelden en Tekst:
https://miespr.filecamp.com/s/o/Geberit_Mapress_Therm