berbel, Persberichten

Downline Performance: berbel’s bekroonde inductiekookveld met geïntegreerde afzuiging

  • 4 mei 2021

Winnaar Red Dot Award 2021 en Plus X Award 2021

Rheine, mei 2021 – berbel, de Duitse specialist in luchtafvoertechniek, overtuigt de keukenwereld al jaren met haar innovatieve afzuigsysteem. Met de berbel Downline Performance zijn de superieure eigenschappen van de berbel afzuigkappen nu ook verkrijgbaar als kookveldafzuiging. Het berbel inductiekookveld met geïntegreerde afzuiging zorgt voor een zeer effectieve en permanente luchtreiniging middels het krachtige berbel principe, dat uitgaat van de centrifugale kracht en werkt zonder vetfilter. Daarnaast is het afzuigsysteem uiterst makkelijk schoon te maken. De Downline Performance met regenererend filtersysteem permalyt® is onlangs bekroond met de Red Dot Award 2021 en de Plus X Award 2021. Dit onderhoudsvrije filtersysteem, dat optioneel gekozen kan worden, zet onaangename geurtjes in de keuken betrouwbaar en permanent om in schone lucht.

Het inductiekookveld met geïntegreerde luchtafvoer is bijzonder geliefd. En niet zonder reden: door het kookveld en de afzuiging te combineren is een aparte afzuigkap aan de wand of het plafond overbodig. Hierdoor ontstaat er meer vrijheid in het keukenontwerp en is de vlakke kookplaat visueel onopvallend en uiterst esthetisch.

Downline Performance
De veelzijdige berbel inductiekookplaat biedt tal van functies, die koken en braden tot een plezier maken. De Downline Performance voorziet in veel gemak, zo is het kookveld uitgerust met een centrale bediening voor zowel het kookveld als de afzuiging. Het touchscreen bedieningspaneel onderscheidt zich van de zwarte inductiekookplaat middels elegante witte verlichting. Het kookveld is voorzien van vier grote kookzones met gecentreerd de afzuigunit. Direct daar waar gekookt wordt, wordt ook de lucht afgezogen; zonder omwegen, snel en effectief. Vergeet je nog wel eens de afzuiging aan te zetten? De afzuiging van de Downline Performance is handmatig, semi-automatisch of volautomatisch te bedienen. Door middel van de verschillende automatische modi past het ventilatorvermogen zich, perfect aan de kooksituatie, aan. Comfortabeler kan het niet. Nieuw is de precies passende afsluitdeksel voor de instroomopening van de afzuiging. Deze deksel sluit de unit af wanneer er niet gekookt wordt en kan tijdens het koken dienen als onderzetter voor je pannen.

Perfecte afvoer van kookdampen
berbel Downline Performance met gepatenteerd berbel principe biedt de hoogste afvoer van kookdampen en de beste luchtzuivering. De innovatieve kookveldafzuiging is uitgevoerd met een verschuifbare Powermover. Door deze naar rechts of naar links te bewegen, wordt de luchtstroom aan die kookkant versterkt. De Downline Performance is voorzien van een krachtige, energiezuinige ventilatormotor. Tezamen met het berbel principe – de permanent, effectieve afvoer van kookdampen door het gebruik van centrifugale kracht – en een geoptimaliseerd instroomrooster met schuine geleidingslichamen, waardoor de dampen uit de pannen moeiteloos opgevangen worden, ontstaat een constant hoge vetafscheiding en tegelijkertijd minder energieverbruik. De Downline Performance heeft een energie-efficiëntieklasse A +. De scheidingsunit bestaat uit twee delen. Het draagt ​​bij aan het constant hoge niveau van vetafscheiding en biedt bovenal voordelen als het gaat om de reiniging. Als het instroomrooster wordt verwijderd, kan de bovenste scheidingseenheid worden schoongeveegd met een vochtige doek. Voor een grondige schoonmaak is de gehele scheidingscassette eenvoudig te verwijderen en de afzonderlijke elementen gemakkelijk schoon te maken. Ook schoonmaken in de vaatwasser is praktisch: beide delen van de separatie-unit zijn eenvoudig uit elkaar te halen.

berbel permalyt®-filter
De Downline Performance met permalyt®-filter is bekroond met een Red Dot Award 2021 in twee categorieën, namelijk in de categorie ‘winner’ en ‘innovatief product’. Daarnaast heeft berbel met de Downline Performance met permalyt®-filter ook een Plus X Award 2021 gewonnen in maar liefst vijf categorieën. De beide jury’s zijn niet voor niets tot deze conclusie gekomen. Het permalyt®-filter is het eerste recirculatiefiltersysteem dat zichzelf regenereert! Het filtersysteem verandert vieze geuren in de keuken betrouwbaar en langdurig in zuivere lucht, zonder dat er onderhoud nodig is. De filtermatten van het berbel permalyt®-filter bestaan uit het speciale actiefkool. Dit absorbeert tot 97% van de geurmoleculen, die bij het koken ontstaan. Door middel van een katalysator worden deze geneutraliseerd (thermokatalytisch proces). Het permalyt®-filter is optioneel aan de Downline Performance toe te voegen. Met de unieke installatie van dit innovatieve filter is de duurzame functie een zekerheid.

De Downline Performance blijft, zelfs jaren later, nog net zo betrouwbaar als op de eerste dag – en dat in elke keuken. Meer informatie over het bedrijf berbel en de Downline Performance is te vinden op:

www.berbel-afzuigkappen.nl.

______________________________

Downloadlink voor tekst en HR-beelden:
https://www.miespr.nl/berbel-download-downline-performance-berbels-bekroonde-inductiekookveld-met-geintegreerde-afzuiging/