Blog

Perslancering van Little Greene’s Sweet Treats

  • 8 november 2023

Little Greene’s nieuwe capsulecollectie ‘Sweet Treats’ vroeg, door de verrukkelijke namen van de gloednieuwe verfkleuren, ook om een smakelijke lancering. Daarom was Kunst&Kook in Amsterdam de perfecte plek om de collectie honing-, karamel- en chocoladetinten aan de pers te presenteren.

Dit najaar lanceerde Little Greene ‘Sweet Treats’, een zorgvuldig samengestelde collectie, die geïnspireerd is op heerlijke desserts en een aantal van ‘s werelds meest smaakvolle, zoete lekkernijen. De speelse, verrukkelijke namen, zoals ‘Madeleine’, ‘Galette’, ‘Affogato’, ‘Muscovado’ en ‘Ganache’ brengen de verleidelijke kleuren tot leven. En waar kun je deze kleuren beter presenteren dan in een kookstudio.

Daarom organiseerden we een exclusieve perslancering bij Kunst&Kook in Amsterdam. In huiselijke setting ontvingen we interieurpers- en influencers met koffie en zelfgemaakte kokosmakronen en bananencake van eigenaresse Muriel. Daarna was het moment om de nieuwe kleuren te onthullen. Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene en Clémence Flamée, Marketing Manager van Little Greene waren overgekomen vanuit de UK om het nieuwe ‘Sweet Treats’-palet van negen veelzijdige kleuren aan de pers te presenteren. De collectie honing-, karamel- en chocoladetinten spreken alle zintuigen aan. Naast de bestaande Little Greene-favoriet – de smaakvolle kleur ‘Chocolate Colour’ – omvat de verleidelijke collectie nieuwe verfijnde goudtinten, zoals ‘Madeleine’ en ‘Bombolone’, trendy karamelkleuren ‘Galette’ en ‘Affogato’, zachtroze tinten ‘Split Pink’ en ‘Mochi’, de milde, terracottaachtige kleur ‘Muscovado’ en de rijkelijke chocoladetint ‘Ganache’. Iedereen was enthousiast over de nieuwe Sweet Treats-kleuren.


Na de presentatie was het tijd om de smakelijke kleuren tot leven te brengen met behulp van de chocoladeworkshop van Muriel. Naast overheerlijke Ganache-bonbons en Affogato-truffels maakten en versierden de genodigden gezamenlijk verschillende chocolaatjes. In Little Greene-schorten werkte iedereen samen om de chocolade te smelten, vullingen te maken, chocolade in vormpjes te gieten, bonbons te versieren en naderhand om de beurt de bonbons uit de bonbonmallen te slaan. Dit alles zorgde voor veel plezier en hilariteit.

Van al dat ‘harde’ werken krijg je honger, dus zette Muriel een overheerlijke Ottolenghi-lunch klaar, waar iedereen van smulde. Natuurlijk gingen de genodigden daarna niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een goedgevulde ‘Sweet Treats’-goodiebag van Little Greene mee met daarin een prachtige box met samplepotjes van de nieuwe kleuren, een press pack met de nieuwe beelden en kleurenkaart, een warmbruine nagellak en een handig verfkwastje. En natuurlijk ook het schort en een goed gevuld doosje met eigengemaakte bonbons. Het was een inspirerend en verrukkelijk feestje!