Blog

Een kijkje in de keuken bij berbel

  • 27 juni 2023

Afgelopen maanden hebben wij diverse keukenvakpers letterlijk een kijkje in de keuken van onze klant berbel kunnen geven. Het internationaal opererende bedrijf berbel is net over de grens gevestigd in Rheine (DE) en ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 2001 afzuigkappen. berbel afzuigkappen verwijderen kookdampen en vet snel en effectief de keuken uit. Nu denk je vast… dat doen alle afzuigkappen, toch?

Maar dat is niet waar. Vandaar dat wij diverse journalisten met eigen ogen kennis wilden laten maken met dit bijzondere bedrijf en de bijzondere berbel-techniek. De innovatieve berbel-techniek is namelijk hét geheime recept voor een schone lucht in de keuken. Het bedrijf heeft met eigen onderzoek, innovatieve ideeën en een flinke dosis hartstocht nieuwe kwaliteitsmaatstaven neergezet op het gebied van functionaliteit en design: fluisterstille afzuigkappen, zonder vetfilter, die uiterst simpel te reinigen zijn. berbel heeft het functioneren van de afzuigkap daarmee revolutionair veranderd.

Wat is er dan anders? Het berbel-principe gebruikt de middelpuntvliedende kracht om vet af te scheiden, zodat er geen vetfilter nodig is. Dit is zeer efficiënt en maakt een constant hoge vetafscheiding mogelijk in vergelijking met conventionele systemen met vetfilters. Zonder hinderlijke geuren en geluid, zonder verlies van zuigkracht en bijzonder gemakkelijk schoon te maken: uitvouwen, schoonvegen en dichtklappen maar!

Tijdens een tweedaags bezoek hebben meerdere journalisten van Nederlandse en Belgische keukenvakbladen, verspreid door de tijd, berbel bezocht. Het bezoek werd gecombineerd met berbel keukendealers, die extra kennis wilden opdoen voor advies en verkoop. De berbel Academy, zoals de tweedaagse genoemd wordt, biedt een uitgebreide kennisoverdracht met diepe inzichten in de productwereld van de afzuigkappenspecialist. Naast een bedrijfspresentatie omvat de academie omvangrijke productpresentaties in de twee showrooms van berbel, het leren van de theorie achter de innovatieve berbel-techniek en een fabrieksrondleiding. Dit laatste is een essentieel onderdeel van het bezoek, waarbij met eigen ogen het productieproces van A tot Z kon worden bekeken, evenals het opvallende handwerk en vakmanschap in alle onderdelen van het maakproces.

Uiteraard werd business met pleasure gecombineerd en werd er naast kennisdelen en netwerken ook heerlijk gegeten en tot in de laatste uurtjes plezier gemaakt.

Wij willen alle aanwezige vakpers bedanken voor het enthousiasme! Het waren twee fantastische dagen 😉.