Blog

Inspirerende Paint & Paper Library Masterclass

  • 24 november 2022

In samenwerking met Residence gaf onze klant, Paint & Paper Library, op donderdag 27 oktober jl. een inspirerende kleurenmasterclass in het ETC Design Center in Culemborg. Paint & Paper Library is een gedistingeerd Brits verf-en behangmerk, dat sinds vijf jaar in Nederland verkrijgbaar is via exclusieve verf- en behangdealers. Paint & Paper Library is het zusje van Little Greene en samen vallen de merken onder The Little Greene Paint Company. Oprichter en CEO David Mottershead kwam samen met zijn dochter Ruth Mottershead, Creative Director, naar Nederland om de lezers van Residence alles te vertellen over kleur en specifiek over het toepassen van kleur in het interieur.


Tijdens een ochtend- en middagsessie kwamen vele kleuronderwerpen aan bod. Zo vertelden Ruth en David over de kracht van kleur, de verhoudingen van kleurencombinaties en waar op te letten, de effecten van verschillende lichtomstandigheden op kleur, waarom sommige kleuren wel en niet bij elkaar passen, hoe je kleur op verschillende wijze kunt toepassen in het interieur en hoe je kunt spelen met het toepassen van kleur op architectonische elementen. Zowel gewaagde kleurenschema’s als rustgevende kleurenpaletten werden besproken. Hoewel natuurlijk de laatste  kleurentrends de revue passeerden, stond centraal dat het kiezen van kleur persoonlijk is. Dat het erom gaat dat je kleuren kiest, waar je je fijn bij voelt, ongeacht de huidige trends.

Het was een kleurrijke dag! Zo’n 60 Residence-lezers hebben de Paint & Paper Library-kleurenmasterclass bijgewoond en gingen geïnspireerd naar huis. Niet alleen met vele nieuwe kleurinzichten, maar ook met een goed gevulde goodybag om thuis mee aan de slag te gaan. 

Ruth & David Mottershead