Blog

Little Greene en Paint & Paper Library persreis naar Notting Hill

  • 11 februari 2020

In januari 2020 lanceerden onze klanten, de verf- en behangfabrikanten Little Greene en Paint & Paper Library, allebei een nieuwe behangcollectie. Om beide collecties te presenteren aan een select gezelschap aan journalisten, vertrokken we voor een persreis van twee dagen naar het kleurrijke Notting Hill, Londen. 

De eerste dag van de persreis stond in het teken van de lancering van Little Greene’s nieuwste behangcollectie ‘National Trust Papers’. Op London Heathrow kwamen de journalisten/stylisten vanuit Amsterdam en Brussel samen. De persgroep bestond uit (hoofd)redacteuren en/of stylisten van de interieurmagazines Elle Decoration, Eigen Huis & Interieur, Residence, Seasons, Wonen Landelijke Stijl, Ariadne en de interieur-contentbureau’s Dutch Style Company en Design Press.

Op naar Osterley Park; een glorieus landhuis, dat in een prachtig, gelijknamig park ligt. Net als vele andere landhuizen, wordt Osterley Park onderhouden door National Trust. Little Greene werkt sinds januari 2018 samen met National Trust en mag putten uit haar archief vol schatten aan kleuren, patronen en motieven. Osterley Park was ooit een buitenhuis van een rijke Londense familie, dat gebruikt werd voor feestelijke aangelegenheden. We kregen een rondleiding en mochten verscheidene vertrekken bewonderen. De hoofdtrap en de hal van Osterley Park heeft een originele, zachte kleur groen, die Little Greene heeft toegevoegd aan de ‘Green’ kleurenkaart. Deze groene kleur heeft de naam Windmill Lane gekregen, de naam van de laan, die het park aan de oostkant begrenst.

Na de rondleiding presenteerde Little Greene in de stallen van het landhuis haar nieuwste behangcollectie ‘National Trust Papers’. Het betreft een eclectische verzameling van moderne behangontwerpen gebaseerd op originele ontwerpen uit de gerespecteerde vastgoedportefeuille van National Trust. De behangcollectie bevat 40 kleurenschema’s verdeeld over zeven ontwerpen. Het vertegenwoordigt tijdloze patronen over een tijdspanne van 200 jaar, van het begin van de 18e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. De behangontwerpen zijn gebaseerd op de originelen, gevonden in gebouwen van National Trust overal in het land. Waaronder behangpapier dat nog steeds oude muren siert, fragmenten die zijn bewaard in archiefladen en zelfs bewaarde behangrollen, die ergens op een zolder zijn gevonden.

Dag twee stond in het teken van Paint & Paper Library. Na een frisse ochtendwandeling door de stijlvolle straten van Notting Hill gingen we op weg naar de nieuwe Little Greene en Paint & Paper Library showroom aan Westbroune Grove. Onder het genot van ‘coffee & biscuits’ introduceerde Paint & Paper Library hier ‘Botany’: haar tweede behangcollectie en een  vervolg op de recente ‘Tresco’ collectie. De ontwerpen van Botany zijn een voortzetting van het botanische thema van Tresco en geïnspireerd op exotische flora, bladmotieven en decoratieve patronen, zoals ze geobserveerd worden door de reizende kunstenaar. In totaal betreft de Botany behangcollectie 52 kleurencombinaties, toegepast in 9 verschillende patronen. Elk ontwerp is oorspronkelijk met de hand getekend of geschilderd. Door het Botany-behangpapier volgens het kleurenpalet te rangschikken en zorgvuldig gekozen verftinten te combineren, komen de ontwerpen zowel in een klassiek als een eclectisch interieur tot hun recht.

Na alle nieuwe behangpatronen bekeken te hebben, was het tijd voor een behangworkshop van Jenny Luck, een van de kleurspecialisten van Little Greene en Paint & Paper Library. Zij leerden de journalisten hoe behang kan worden gecombineerd in verschillende ruimtes in het huis.

Het waren twee gezellige dagen vol inspiratie, kleur en patronen!