Blog

LANCERING LONDON WALLPAPERS V | Little Greene

  • 26 november 2018

Onze klant Little Greene lanceerde afgelopen maand London Wallpapers V. Samen met Ruth Mottershead (Marketing Director The Little Greene Paint Company) zijn we een rondje langs de verschillende woonredacties gegaan om deze mooie behangverzameling van authentieke erfgoeddesign te introduceren.

In de vroege ochtendspits rijden we naar Mechelen om de erfgoedcollectie van elf rijke en authentieke behangontwerpen, geïnspireerd op bijna 250 jaar interieurdecoratie, te presenteren aan Sanoma België; Wonen Landelijke Stijl, Stijlvol Wonen, Ariadne at Home, Ariadne Brocante en Feeling Wonen.

London Wallpapers V is, op één uitzondering na, gebaseerd op fragmenten uit het behangarchief van English Heritage. De uitzondering is bijzonder; het originele behangontwerp bekleedt namelijk nog steeds de muren van een Victoriaans landhuis in Zuid Yorkshire.

Tijd om weer in de auto te stappen! Op naar Sanoma Nederland om daar de behangcollectie te tonen aan Margriet, Libelle, Flow Magazine en Eigen Huis & Interieur. London Wallpapers V omvat vier nieuwe behangontwerpen, gecombineerd met bestsellers uit de collecties London Wallpapers II en III. Deze bestsellers zijn opgefrist met nieuwe kleurstellingen.

Een vol geplande dag, want ook bij Seasons en Residence mochten we deze dag langskomen met het London Wallpapers V behangboek. Het oudste bronmateriaal voor London Wallpapers V dateert uit de tijd dat behang eigenlijk nog niet bestond. Het betreft een decoratief stuk leer uit 1690, dat destijds als wanddecoratie werd gebruikt. “Stuk voor stuk zijn de ontwerpen passend gemaakt en vakkundig gekleurd voor hedendaagse interieurs”, vertelt Ruth Mottershead onder het genot van een hapje en een drankje. Een fijne afsluiting van de eerste dag!

De volgende ochtend, terwijl we samen met ELLE Decoration NL genieten van een heerlijk ontbijt, ligt het behangboek alweer op tafel en wordt gesproken over de bijzondere historische verhalen achter deze behangontwerpen.

De middag van dag twee spenderen we bij Stek Magazine en Vogue Living. Tijdens de presentatie vertelt Ruth Mottershead over het belang van Little Greene om het erfgoed van Engeland te beschermen en te behouden. The Little Greene Paint Company blijft dan ook een genereuze bijdrage schenken aan English Heritage voor elk verkochte behangrol.

We kijken terug op twee mooie en drukke dagen, vol met inspiratie en prachtige verhalen!