Blog

Zien, voelen en ontdekken tijdens persreis Little Greene in Londen

  • 29 januari 2017

Sluit je ogen eens en beeld je in: etalages vol met de mooiste kerstversiering en – outfits, overal waar je kijkt lichtjes in de bomen, de geur van dennennaalden en warme chocolademelk, vrolijke kerstliedjes uit de speakers in de gezellig drukke winkels en tenslotte de altijd prachtig verlichte Big Ben op de achtergrond. We hoeven niemand te vertellen dat Londen dé plek is om te zijn tijdens de weken voor kerst. En dus nodigden wij, namens Little Greene, een selecte groep journalisten uit om de week voor kerst mee te gaan naar London. Om het kerstgevoel daar zelf te beleven én voor de presentatie van de nieuwste behangcollectie van Little Greene, Londen Wallpapers IV.

De nieuwste collectie van Little Greene, London Wallpapers IV, is een bijzondere verzameling van authentieke motieven, die afkomstig zijn uit de regio Londen. Door een nieuwe schaalverdeling en nieuwe kleuren toe te passen, zijn oude motieven geschikt geworden voor moderne interieurs.

Op naar Marylebone
Zeven enthousiaste journalisten stonden al vroeg op Schiphol klaar; Charlotte Balder (Residence), Evelien Reich (Elle Decoration), Tinneke Vos (Wonen Landelijke Stijl), Renske Schriemer (Design Press), José Molenaar (Eigen Huis & Interieur), Mirjam Roskamp (Home & Garden) en Veronique Helmink (Herenhuis). Samen met ons vlogen ze naar Londen. De wijk waar we verbleven, en waar ook de showroom van Little Greene zit: Marylebone. Eén van de meest trendy en enerverende wijken van Londen. Je kan er ideaal winkelen en de omgeving is gevuld met bruisende cafés en mooie galeries.

London showroom
Na aankomst in Londen een uitgebreide lunch, en toen door naar de presentatie van London Wallpapers IV in de Little Greene London showroom. David Mottershead (eigenaar) en Ruth Mottershead (Marketing manager) wilden de journalisten persoonlijk vertellen én laten zien hoe bijzonder hun nieuwste collectie behangpapier is. David: “Wij nemen onze rol, als bewaarders van deze archiefmotieven, zeer serieus. De oorspronkelijke fragmenten behangpapier worden behandeld met de eerbied, die ze verdienen. We beleven daar echt plezier aan en zijn er trots op ze weer tot leven te brengen.” Londen Wallpapers bestaat uit 12 ontwerpen met in totaal 58 behangen in een aantrekkelijk palet van klassieke en eigentijdse kleurstellingen, aangevuld met subtiel gedrukte structuren.

Met ons hoofd in kerstsferen vlogen we aan het einde van de tweede dag weer terug naar Schiphol. Klaar om de ideeën en impressies die we in Londen en bij Little Greene hebben opgedaan toe te passen in ons eigen huis of werk.