fbpx

Persberichten, Sealskin

Sealskin presenteert nieuwe collecties op ISH Noviteitenshow 2019

  • 15 april 2019

Sealskin toont uitbreiding van de succesvolle Natura 4000 serie, unieke inloopdouches met de Libero 4000 serie, een grote variëteit aan inloopdouches met de Libero 3000 serie, de industriële SOHO modellen en de Brix accessoires.

Geldrop, april 2019 – Tijdens dé vakbeurs voor de sanitairbranche in Nederland, de ISH Noviteitenshow, toont Sealskin haar nieuwste collecties en accessoires. Bijzonder is de uitbreiding van de Natura 4000 serie met nog meer elegante en slimme oplossingen gekenmerkt door een intelligente korte scharnierarm. Met de Libero 4000 serie introduceert Sealskin inloopdouches die ook geschikt zijn voor kleinere badkamers. De inloopdouches van Libero 3000 kennen een grote variëteit aan mogelijkheden en zijn beschikbaar in trendy zwart, ingetogen mat zilver en in een luxe zilverhoogglans afwerking. Het SOHO design is geïnspireerd op industriële stalen deuren en kenmerkt zich door unieke verborgen scharnieren. Nieuw zijn de wandkubussen en ladders in de Brix accessoire lijn, verkrijgbaar in zwart en wit. De ISH Noviteitenshow vindt plaats van maandag 15 t/m woensdag 17 april 2019 in de ‘De Beursfabriek’ in Nieuwegein.

Natura 4000
Met toevoeging van een draaideur, een vouw-pendeldeur voor plaatsing in een nis, een hoekinstap met grote deuren en een vouw-pendel hoekinstap biedt de Natura 4000 collectie prachtige designdouches met nog meer mogelijkheden. Alle deuren worden gekenmerkt door een intelligente korte scharnierarm en bieden zo elegante alternatieven met maximale transparantie en instapruimte. Bovendien zijn naar binnen gerichte steunen of een profiel boven het hoofd hiermee verleden tijd. Douches bestaande uit één glasdeel kunnen worden uitgevoerd met spiegelglas. Hiermee krijg je niet alleen een ruimtelijk gevoel maar ook een grote passpiegel voor het hele gezin!

Libero 4000
Sealskin introduceert unieke inloopdouches, óók voor de kleinere badkamer. Deze moderne inloopdouches zijn buitengewoon praktisch in gebruik; tijdens en óók na het douchen. De unieke inloopdouches van Libero 4000 zijn namelijk na gebruik volledig op te bergen en bieden zo ruimte voor de rituelen na een heerlijke douche. Door de positie van het intelligente scharnier vouwt de inloopdouche weg, zonder dat de glaswand tegen de kraan aan stoot. De kraan is netjes ‘verborgen’ achter het glas.

De inloopdouches beschikken over een doordachte auto-close scharniertechniek, waardoor de douche altijd in een perfect rechte lijn staat. De geïntegreerde parkeerfunctie in de scharnierarm houdt de douche, wanneer deze opgeborgen is, netjes op zijn plaats. De inloopdouche is eenvoudig schoon te maken dankzij glas vrij van onderbrekingen en de aan het glas UV-verlijmde scharnieren.

De modellen kunnen in diverse glassoorten, waaronder het nieuwe spiegelglas, worden uitgevoerd met mat zilveren en zilverhoogglans profielen.

Libero 3000
De inloopdouches van Libero 3000 kennen een grote variëteit aan mogelijkheden om zo veel mogelijk wensen te kunnen vervullen. Zo is de standaard hoogte 2000 mm en verkrijgbaar in trendy zwart, ingetogen mat zilver en in een luxe zilverhoogglans afwerking. Tel daar nog eens vier glassoorten met Sealglas of ProCare bij op, dan is de Libero 3000 dé inloopdouche voor iedere badkamerstijl.

Het niet meer weg te denken; industrieel design in het interieur heeft zijn weg ook gevonden naar de badkamer. Zo ook bij de Libero 3000 inloopdouches middels een zwarte zeefdrukprint op het glas, bestaande uit een raster met 6 of 8 vlakverdelingen en beschikbaar in 6 mm of 8 mm gehard veiligheidsglas. Het minimalistisch vormgegeven verticale profiel aan het uiteinde van het glas zorgt voor de nodige stabiliteit. De Libero 3000 inloopdouches in industrieel design zijn in vele standaard breedtematen beschikbaar en bieden zelfs de mogelijkheid om de breedte op maat te laten maken.

SOHO
Het originele SOHO design is geïnspireerd op industriële, stalen deuren. Deze inspiratie zie je terug in het algehele ontwerp met zijn matzwarte kaders. Werkelijk uniek is het gebruik van verborgen scharnieren. Als de deur gesloten is, zijn deze compleet aan het zicht onttrokken. De scharnieren zijn opgebouwd uit vier elementen om de krachten makkelijk te verdelen en hebben 3 assen, waardoor de deur tot maar liefst 180º te openen is.

Het 8 mm dikke, heldere veiligheidsglas is standaard voorzien van Sealglas, een antikalk laag waardoor vuil zich minder snel zal hechten. Aan de binnenzijde wordt het glas vrijwel nergens onderbroken, zodat het eenvoudig met een wisser of handdoek te drogen is na gebruik.

De robuuste kaders en de subtiel toegepaste bouten zijn bijzondere details die de SOHO zijn industriële look geven. SOHO is dan ook uniek; het origineel!

Brix accessoires
De “zwarte” badkamer is volgens één van de bekendste trendwatchers ter wereld, Lidewij Edelkoort, een trend die breed zichtbaar zal gaan zijn. Zwart, donkerblauw, bruin en grijs, gecombineerd met donkere houtsoorten, steen en zwart metaal. Passend bij deze trend introduceert Sealskin de Brix wandkubussen en ladders. Stoere elementen voor de badkamer, zowel functioneel als decoratief. De wandkubussen zijn in twee formaten verkrijgbaar; een vierkante en rechthoekige variant.

Ideaal als opberger voor handdoeken en cosmeticaflessen, maar ook als stylingelement met een mooie plant of orchidee zijn de wandkubussen een aanwinst voor iedere badkamer. De rechthoekige kubus is zowel horizontaal als verticaal te monteren. Meerdere kubussen gecombineerd tegen de wand, in verschillende formaten, zorgen voor een unieke look. De Brix ladder is ideaal als handdoek- of tijdschrifthouder en past met zijn afgeronde vormen perfect bij de Brix wandkubussen. Alle items zijn tevens in wit verkrijgbaar.

Meer informatie over Sealskin en haar collecties is te vinden op www.sealskin.com. Meer informatie over de ISH Noviteitenshow staat op www.ishnoviteitenshow.nl.

_______________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met MIES PR:
Michelle de Ruiter, Email: michelle@miespr.nl of tel. +31 (0)6-457 404 65
Wendy de Graaff, Email: wendy@miespr.nl of tel. +31 (0)6-152 988 36

Downloadlink voor tekst en Hi-res beelden:
https://www.miespr.nl/download-sealskin-sealskin-presenteert-nieuwe-collecties-op-ish-noviteitenshow-2019/