Dornbracht, Persberichten

Reframing Minimalism: Meta in nieuwe designvarianten en oppervlakken

  • 21 maart 2019

Verfijnde vormgeving, nieuwe materialen en kleuren maken individuele inrichting van de badkamer mogelijk

Iserlohn, maart 2019 – Minimalisme komt samen met individualiteit: met de nieuwste verfijning van Meta bewijst Dornbracht opnieuw de buitengewone veelzijdigheid van haar succesvolle mengkranenserie. Naast drie nieuwe designvarianten, die de minimalistische vorm van Meta verder verfijnen, maken zorgvuldig samengestelde kleurencollecties een veelvoud aan individuele vormgeving mogelijk. Het basisidee van het minimalisme wordt consequent verder ontwikkeld én tegelijkertijd verrijkt met persoonlijkheid en individualiteit.

Strakke lijnen, essentiële vorm
Meta belichaamt sinds jaar en dag eigentijds minimalisme. Centraal vormgevend element van de serie is de cilinder als geometrische basisvorm, die absoluut perfect is uitgewerkt; harmonieuze proporties, vloeiende overgangen en exacte rondingen. Dit geeft Meta een universele uitstraling, die zowel functioneel als esthetisch gezien duurzaam is.

De aandacht voor het wezenlijke geeft Meta een tijdloos, modern karakter. Dit vormt tegelijkertijd de ideale voorwaarde voor de vormgeving van individuele badkamerinterieurs. Meta biedt daardoor ruimte voor een volgend niveau in vormgeving: het gebruik van kleuren en materialen.

“Sinds het eerste ontwerp in het midden van de jaren negentig heeft het ontwerp van Meta zich evolutionair ontwikkeld, maar het is altijd trouw gebleven aan de kern”, zegt Andreas Dornbracht, directeur-aandeelhouder van Dornbracht. “En ook deze nieuwe interpretatie is een consequente ontwikkeling.”

Drie nieuwe designvarianten
Het resultaat zijn drie nieuwe designvarianten met verschillende bedieningsconcepten, die de basisvorm
van de serie verder reduceren.

Meta
Met de strakke en gereduceerde belijning vormt deze uitvoering de basisvorm van de serie – overal toepasbaar en met een esthetische en functionele duurzaamheid. Het tijdloze design van Meta is verder verfijnd en de uitloop slanker uitgevoerd dankzij een inwendige perlator. De klassieke mechanische bediening zorgt voor hoog bedieningscomfort.

Meta slim
Meta slim is de volgende stap in reducering. Een bijzonder slanke hendel en minimale overgangen kenmerken het moderne design van Meta slim. Een speciaal bedieningsconcept, waarbij alleen de hendel wordt bewogen voor het open en dicht doen, maakt dit mogelijk. Het bijzonder subtiele design kan worden gecombineerd met meerdere oppervlakken en geeft zo een individueel accent aan de badkamer.

Meta pure
Een progressieve vormgeving gaat samen met een duurzaam bedieningsconcept. Meta pure belichaamt de maximale reducering binnen de serie Meta en zorgt dankzij de technoïde uitstraling voor een markant statement. Een bijzonder kenmerk van Meta pure is de soft click-technologie, die water en energie bespaart. De afgegeven hoeveelheid water is vooraf ingesteld en begint altijd met koud water. Met de draaiknop kan de temperatuur intuïtief en comfortabel worden geregeld.

Geselecteerde oppervlakken bieden meer vrijheid in vormgeving
In haar minimalistische vormgeving wordt de buitengewone veelzijdigheid van Meta duidelijk. In combinatie met andere kleuren en materialen kunnen de drie varianten van de mengkraan een heel ander uiterlijk aannemen en zo het middelpunt worden van individuele interieurs, die een moderne en persoonlijke stijl uitstralen.

Drie nieuwe geselecteerde oppervlakcollecties vullen de standaarduitvoeringen aan met nieuwe materialen en kleuren. De nieuwe oppervlakken zijn beschikbaar voor Meta slim en de Meta fonteinmengkraan.

Fashion
De collectie Fashion omvat een zorgvuldig samengesteld ensemble van individuele oppervlakken, die het goed doen in eigentijdse interieurs. Zachtgroen staat voor de toenemende zorg voor het milieu, gezondheid en de terugkeer van de mens naar de natuur. Het pastelachtige lichtroze is modern en straalt vertrouwen en warmte uit, terwijl grijsblauw voor een koele, Scandinavische sfeer kan zorgen. Het stralende geel daarentegen doet juist denken aan een signaalkleur en staat voor energie en dynamiek.

Urban
De collectie Urban zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling in moderne interieurs. Het omvat de drie oppervlakken Dark Platinum matt, Dark Bronze matt en Dark Brass matt: donkere, zijdeachtige matte tinten die nostalgisch ogen, maar ook moderne accenten zetten. De fijn geborstelde uitvoering geeft de oppervlakken een luxe, authentieke look-and-feel, die het kleurenspectrum van de collectie Urban nog eens onderstreept.

Architectural
De Architectural collectie spreekt een universele taal van tijdloosheid. Zwart mat wordt steeds meer de toonaangevende kleur in de badkamer. Gecombineerd met wit, de kleur die oorspronkelijk met badkamers geassocieerd wordt, ontstaat er een monochrome elegantie, die overal een prachtige stijl tentoonspreidt. De lichtgrijze en donkergrijze tint kunnen eenvoudig gecombineerd worden met andere kleurtinten. Bovendien zorgt een grijstint voor balans in ieder interieur en staat het garant voor stijlvolle combinaties.

De superieure kwaliteit, van de oppervlakken van Dornbracht, is het resultaat van technologische knowhow in combinatie met exclusief vakmanschap, de allerbeste grondstoffen en een kwaliteitscontrole zonder compromissen.

Dornbracht bewijst met deze kleurencollecties competentie op het allerhoogste niveau te bezitten en past hierbij zelf ontwikkelde productietechnieken en bewerkingsmethoden toe. De bijzonderheid zit ’m in de volgorde van de bewerkingsstappen en de zorgvuldige voorbehandeling van de oppervlakken.

Het resultaat zijn oppervlakken met zeer briljante, diepe kleuren en een fluweelachtige, elegante uitstraling bij een matte finish.

Meer over Dornbracht Meta, zie: meta.dornbracht.com

__________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Informatie, beelden en brochures kunnen aangevraagd worden bij:
MIES PR, Michelle de Ruiter, Dr. de Visserstraat 2, 3904 GG Veenendaal
T: +31 (0)6 457 404 65, Email: michelle@miespr.nl

Downoad-link HR beelden en tekst:
https://www.miespr.nl/dornbracht-download-reframing-minimalism-meta-in-nieuwe-designvarianten-en-oppervlakken/