Alape, Persberichten

REFERENTIE | Aigai, een rustplek midden in de wereldstad

  • 11 januari 2018

 

 

 

 

 

 

Architect Mario Figueroa verbindt water en minimalisme in de Aigai Spa in São Paulo, Brazilië

De Aigai Spa in São Paulo – een stedelijke oase in een van de drukste grote steden van Brazilië – vervult het verlangen naar meditatie, rust en ontspanning in een mythologische sfeer. Aigai was immers in de Romeinse mythologie een koninkrijk in de zee, waar Neptunus, de god van water, weer op krachten kwam. Een plaats die hem tegen alle externe invloeden beschermde, maar waar hij toch de connectie behield met de wereld om hem heen. Architect Mario Figueroa heeft met de Aigai Spa een constructie verwezenlijkt, die evenwicht en stilte biedt te midden van de hectische buitenwereld.

Licht en schaduw
Het prachtige complex bevindt zich in het centrum van São Paulo en vormt een contrast met de betonnen metropool door verticale tuinen en waterlopen, twaalf binnenplaatsen en talloze kamers waar het licht surreëel naar binnen stroomt. Door Islamitische roosterornamenten aan te brengen als dakopeningen op alle verdiepingen, wordt het heldere design van het complex door schaduwen doorbroken. Bewust zijn vensters weggelaten en is er voor openingen naar boven gekozen, want de hemel is in steden als São Paulo vaak de enige verbinding met de natuur. Licht dramatiseert de schoonheid. Wind en regen komen de oase binnen en kwalificeren de nuances van het leven. Architectuur is een manier om mensen de natuur te laten voelen.

De decoratieve Mashrabiya-roosters vormen niet alleen een contrast met de architectuur van het huis, maar ook met de minimalistische interieurarchitectuur van de spa, zoals de functionele Alape wastafels en Dornbracht-armaturen.

Water en minimalisme
Meditatie, rust en ontspanning zijn in het complex voelbaar door het gebruik van minimalistische ontwerpen. Het wellness-concept van architect Mario Figueroa laat Alape waskommen op harmonieuze wijze integreren in het minimalistische design van de kamers. Helder vormgegeven Metaphor waskommen verrijken hier speciale ruimten voor ontspanning en zorg en versmelten onopvallend met de functionaliteit van de spa. Daarbij temt Alape’s puristisch design het centrale element in de stedelijke oase: water. Evenals Neptunus kan de bezoeker van de spa zich, ver weg van de drukte, in een andere wereld onderdompelen.

Meer informatie over Alape en haar producten is te vinden op www.alape.com. Kijk voor meer informatie over architect Mario Figueroa op: www.figueroa.arq.br.

Aigai

Plaats: São Paulo, Brazilië

Categorie: Spa

Architect: Mario Figueroa

Projectjaar: 2014

Producten

Alape: SB.0700.GS, AB.ME750 Metaphor

 

 

 

 

Dornbracht: Horizontal Shower, Vertical Shower, Rain Sky E, Deque, Elio, Lulu, Supernova, Meta.02, Elemental Spa, Gentle, Water Modules

___________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor vragen, informatie, brochures of beeldaanvragen kunt u contact opnemen met: MIES PR, Michelle de Ruiter, michelle@miespr.nl, 06-45740465.

Download voor HR-beelden en tekst:

https://www.miespr.nl/alape-download-referentie-aigai-een-rustplek-midden-in-de-wereldstad/

Over Alape
Alape werd in 1896 opgericht door Adolf Lamprecht in Penig als bedrijf voor emailproducten. Op vandaag produceert het bedrijf met meer dan 200 medewerkers op twee productielocaties in Goslar / Duitsland esthetische oplossingen voor wastafelmeubels voor het particuliere en half-openbare segment. Als fabriek staat Alape voor technisch-functionele kwaliteitsnormen en inspirerende vormgeving. Het individuele design van Alape voor een architectonisch gekenmerkte omgeving wordt mogelijk gemaakt door geglazuurd staal in combinatie met andere hoogwaardige materialen.

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren