Paint & Paper Library, Persberichten

Paint & Paper Library: een avontuurlijk interieur met neutrale kleuren

  • 30 augustus 2018

Paint & Paper Library viert zijn palet van ‘Architectural Colours’ met nieuwe, inspirerende lifestylebeelden

Het kleurenpalet ‘Architectural Colours’, van het gedistingeerde verf- en behangmerk Paint & Paper Library, is een geavanceerd, maar gebruiksvriendelijk kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor puur wit. Met een keuze uit 95 verrijkte tinten bevat het palet oogstrelende en rustgevende neutrale kleuren. Door verschillende sterktes van dezelfde pigmenten te gebruiken, worden subtiele kleurnuances gecreëerd. Door deze kleurgradaties met elkaar te combineren, is zowel een ervaren interieurprofessional als een ambitieuze amateur in staat een ​​subtiel en harmonieus interieur te verwezenlijken.

De kleuren van het ‘Architectural Colours’-palet zijn chromatisch gerangschikt in 19 groepen van vijf geleidelijk verlopende tinten, genummerd als I, II, III, IV en V.  Met een kleurverloop van licht naar donker en van warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos met een andere kleur gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. Bovendien maken vijf verfrissende wittinten het palet compleet.

De ‘Architectural Colours’ kunnen afzonderlijk, samen met andere architecturale tinten, in combinatie met behang of met de opvallende kleuren uit het ‘Original Colours’-palet van Paint & Paper Library worden toegepast, om een ​​geraffineerd contrast te bieden.

De nieuwste fotografie toont aan, dat neutraal niet staat voor saai. De nieuwe beelden benadrukken de veelzijdigheid van deze bruikbare neutrale tinten. Ze tonen aan hoe de ‘Architectural Colours’ op creatieve manieren toegepast kunnen worden. Bijvoorbeeld door horizontale strepen in tonale kleuren toe te passen op de wand of het creëren van een focuspunt door middel van colour blocking. Ook laten ze de huidige trends zien op het gebied van het schilderen van houtwerk.

Zoals Marketing Director Ruth Mottershead uitlegt: “Onze klanten zouden nooit het gevoel moeten hebben, dat het gebruik van neutralen en wittinten niet avontuurlijk is! Want met behulp van de verscheidene architecturale kleuren en hun subtiele toonvariaties, kan wel degelijk een zeer geavanceerd kleurenschema worden gecreëerd. Met de nieuwe sfeerbeelden willen we laten zien hoe veelzijdig het palet kan zijn. De kleuren kunnen worden gebruikt om subtiele kleurvariaties te creëren, die normaal door het licht worden bereikt. Ook wilden we laten zien hoe gemakkelijk deze kleuren een natuurlijke basis bieden om lagen en diepte te bewerkstelligen of, als alternatief, een opvallende kleur te omlijsten. “

Naast dat het ‘Architectural Colours’-palet voorziet in een naadloze en natuurlijk ogende overgang van kamer naar kamer, is het zeer flexibel en werkt het goed voor zowel lichte als donkere ruimtes. Het combineren van tinten uit één kleurfamilie voegt subtiele diepte aan een ruimte toe, wat het oog kan misleiden. Zo kan het lijken alsof alle kleuren dezelfde tint hebben, wat weer het gevoel geeft dat de ruimte groter is en dat lage plafonds hoger lijken, dan ze in werkelijkheid zijn. Het aanbrengen van kleine highlights in opvallende ‘Original Colours’ kleuren, bovenop de neutrale tinten, geven een ruimte fraaie details en maken het interessant.

De kleurenkaart van Paint & Paper Library is handgemaakt en elk van de 180 kleurenchips is geschilderd in de krijtachtige finish ‘Pure Flat Emulsion’, wat perfect werkt bij het kiezen van kleuren. Het gestroomlijnde, gemakkelijk te gebruiken palet van complementaire kleuren én de uitstekende kwaliteit van de finishes (inclusief de matste emulsieverf), maakt het de eerste keuze van  veeleisende huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten.

Meer informatie over Paint & Paper Library is te vinden op www.paintandpaperlibrary.com.

_______________________________________________________________

Noot voor de redactie:
De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat 180 kleuren en bestaat uit twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’.

Paint & Paper Library verf is verkrijgbaar in vijf superieure finishes, waaronder Pure Flat Emulsion; een ultiem zachte, kalkachtige finish. Ook biedt het merk Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Paint & Paper Library verf is dé keuze van de interieurprofessional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan muren en houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis.

Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, tot een minimum te beperken. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijk hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. De verf moet tenslotte impact geven aan het interieur en niet aan het milieu!