Paint & Paper Library, Persberichten

Paint & Paper Library biedt meest matte emulsieverf op de markt

  • 1 juli 2021

Pure Flat Emulsion is dé signature finish van Paint & Paper Library en biedt een ultiem zachte, matte finish met een krijtachtige uitstraling. Met het laagste glansniveau van 2% en gemaakt met hoogwaardige basisingrediënten, is Pure Flat Emulsion de matste emulsieverf beschikbaar.

De zeer matte emulsieverf Pure Flat Emulsion van Paint & Paper Library droogt op tot een wonderbaarlijk krijtachtige finish in slechts 4 uur. Zo kunnen interieurprojecten snel worden voltooid, zonder concessies te doen wat betreft kwaliteit en dekking. Immers, Pure Flat Emulsion heeft een dekkingsgraad van 15 m2 per liter en de hoge pigmentatie geeft een prachtige, intense kleurdiepte.

Verfijnd
Pure Flat Emulsion is verkrijgbaar in Paint & Paper Library’s volledige palet van 190 unieke kleuren. Deze elegante en ingetogen finish ziet er bijzonder verfijnd uit in donkere, fluweelachtige tinten, zoals Copper Beech, Plum Brandy en Kigali. De finish is ontworpen voor interieurdesigners, architecten en kritische huiseigenaren en is geschikt voor toepassing op binnenmuren en plafonds en perfect voor smaakvolle ruimtes met weinig verkeer, zoals een lounge, slaapkamer en/of studeerkamer. Bij lichte vervuiling kan een wand met Pure Flat Emulsion voorzichtig worden afgenomen met een licht bevochtigde, pluisvrije doek.

Ademend
Het superieure Pure Flat Emulsion is microporeus, wat inhoudt dat de verf ademend is. Doordat de verf de muur niet afsluit, kan lucht zich blijven verplaatsen. Goede ventilatie is essentieel voor het behoud van historische gebouwen en voor een gezond binnenmilieu. Met Pure Flat Emulsion kunnen de muren en plafonds van een huis blijven ‘ademen’. Deze kwaliteit is dan ook een zeer belangrijke overweging bij de keuze van verf voor oudere huizen of monumentale panden.

Uitzonderlijke kwaliteit
Pure Flat Emulsion is een verf op waterbasis en is geurarm. De finish wordt volgens uitzonderlijk hoge eisen traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk. Voor deze verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan de wereldwijde regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. Pure Flat Emulsion is geformuleerd om impact te hebben op uw muren, niet op het milieu.

De finish is verkrijgbaar in blikken van 5 liter, 2,5 liter, 750 ml, 250 ml en als samplepot van 125 ml. Meer informatie over Paint & Paper Library en Pure Flat Emulsion is te vinden op www.paintandpaperlibrary.com.