Geberit, Persberichten

Nieuwe douchevloer Geberit Olona compromisloos elegant

  • 14 juni 2021

Esthetisch en functioneel tegelijk

Nieuwegein, juni 2021 – De nieuwe douchevloer Geberit Olona onderscheidt zich door zowel esthetische als functionele voordelen. Het minimalistische design van de ‘zwevende’ afvoer is hier een mooi voorbeeld van. Rond de afdekkap van de Olona douchevloer zit een dunne chromen ring. Het is een klein subtiel accent, dat de ronde schijf ogenschijnlijk laat zweven. Het water stroomt onder de dunne zilveren rand prachtig de afvoer in. Het eenvoudig ogende design van Geberit Olona is compromisloos in functie. De vlakke douchevloer is vervaardigd uit sterk steenhars, heeft een schoonmaakvriendelijk oppervlak, is antislip, is verkrijgbaar in diverse vierkante en rechthoekige formaten en biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Geberit Olona is bekroond met een iF Design Award 2021.

Geberit Olona combineert mooi met allerlei soorten vloer- en wandbekleding, of het nu om tegels, mozaïek, steen of zelfs hout gaat. Bovendien past de vloer zich vloeiend aan de badkamervloer aan. Deze veelzijdigheid is te danken aan het strakke design in matwit. De nieuwe douchevloer excelleert door een buitengewone robuustheid vanwege het gekozen materiaal. De Olona douchevloer bestaat uit sterk steenhars. Steenhars is vervaardigd uit steengruis, dat met kunsthars (polyester) is verstevigd. Daarna is het materiaal bestreken met een dunne gelcoat, waardoor de Olona douchevloer niet alleen heel aangenaam aanvoelt, het is bovendien antislip en uiterst ongevoelig voor vlekken.

Sterker nog: krassen en kleine beschadigingen zijn met behulp van een speciale reparatiekit te herstellen. Het reinigen van de afvoer is extra gemakkelijk door een afvoerkam. Deze is bevestigd onder de afdekkap en is eenvoudige te verwijderen en schoon te maken. Dit principe wordt bij verschillende afvoeroplossingen van Geberit toegepast en heeft zich in de praktijk bewezen.

Een groot aantal afmetingen
De Geberit Olona  douchevloer is verkrijgbaar in een vierkante en rechthoekige vorm in een groot aantal afmetingen. De vierkante Olona douchevloer is verkrijgbaar in 80×80 cm, 90×90 cm, 100×100 cm en 120×120 cm. Bij de rechthoekige douchevloer is er keuze uit 22 formaten tussen 90×70 cm en 160×100 cm en 180×90 cm.

Installatie zonder gereedschap
Dankzij de doordachte Geberit systeemtechniek kan de vloer met weinig onderdelen snel en eenvoudig worden gemonteerd. De montagepoten voor de douchevloeren zijn, voor de aanpassing aan een ongelijke ondergrond, met de hand traploos in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in twee constructiehoogten, te weten van 6 tot 12 cm hoog of van 9 tot 21 cm hoog. Afhankelijk van de grootte steunt de douchevloer op drie of vier paar poten. Voor de positionering en de uitlijning van de poten is geen gereedschap nodig. De poten worden in de daarboven liggende dwarsstrip geklikt, die op zijn beurt met dubbelzijdig kleefband aan de onderkant van de vloer wordt bevestigd. De aangegeven steunvlakken aan de zijkanten en in het midden van de vloer zorgen ervoor dat de montage bouwstatisch en bouwakoestisch correct wordt uitgevoerd. Geberit Olona overtuigt dan ook met gunstige geluidsemissiewaarden. Geberit Olona is verkrijgbaar vanaf 1 april 2021.

Meer informatie is te vinden op www.geberit.nl.

_________________________________________

Downloadlink tekst en HR-beelden:
https://www.miespr.nl/geberit-download-nieuwe-douchevloer-geberit-olona-compromisloos-elegant/