Little Greene, Persberichten

Nieuw: duurzame Intelligent Masonry Paint van Little Greene

  • 1 februari 2021

 

Het Britse familiebedrijf Little Greene staat bekend om haar verfijnde kleuren en tijdloos interieurdesign. Toch is het bedrijf nog zoveel meer. Little Greene produceert naast prachtige binnenverven namelijk ook hoogwaardige buitenverven voor hout-, metaal- en stucwerk. Deze zien er niet alleen fantastisch uit, ze bieden ook een uitstekende afwerking. De Little Greene buitenverven zijn duurzaam, praktisch en geformuleerd om de tand des tijds en barre weersomstandigheden te weerstaan. Nieuw is de Intelligent Masonry Paint voor gestucte en gemetselde muren. Door het exterieur te verven met Intelligent Masonry Paint wordt een huis weerbestendig en daardoor goed beschermd. Naast de benodigde bescherming is het kleuren van het exterieur de perfecte manier om een designstatement toe te voegen aan de buitenzijde van de woning en aan de tuin.

Little Greene produceert een reeks aan milieuvriendelijke buitenverven, die bescherming bieden voor zowel hout- en metaalwerk als voor metsel- en stucwerk. Alle buitenverven zijn geformuleerd met behulp van dezelfde technische expertise, die wordt gebruikt om verven te ontwikkelen voor bruggen, boten, kastelen en zelfs vuurtorens. Met Little Greene’s nieuwe buitenverf Intelligent Masonry Paint kan kleur worden toegepast op gestucte en gemetselde gevels, muren, veranda’s, schuren, tuinborders en -omheiningen.

Intelligent Masonry Paint
Intelligent Masonry Paint is een milieuvriendelijke buitenverf op waterbasis en geschikt voor toepassing op metselwerk, nieuw stucwerk, cementblokken en bestaande buitenverfafwerkingen. De verf droogt snel tot een aangenaam gladde, matte finish (5% glans). Met de juiste voorbereiding beschermt Intelligent Masonry Paint de buitenmuren tot 15 jaar lang, voordat er opnieuw geschilderd dient te worden. De nieuwe formule is vuil- en waterafstotend en bevat antischimmel- en antiverouderingstechnologie. Daarmee biedt de verf gemoedsrust aan trotse huiseigenaren, die hun huis langer willen beschermen en weerbestendig willen maken, terwijl ze het exterieur van een langdurige kleur voorzien. Intelligent Masonry Paint kan gemengd worden in bijna alle Little Greene kleuren en is verkrijgbaar in blikken van 5 liter en 10 liter (pasteltinten).

Ruth Mottershead, Creative Director Little Greene: “Als het interieur klaar is, wordt het exterieur van een woning vaak vergeten. Het verven van de buitenkant beschermt je huis niet alleen, maar geeft je ook de kans om kleur toe te voegen. Intelligent Masonry Paint is verkrijgbaar in bijna het volledige kleurenpalet van Little Greene. Hierdoor krijgen eigenaren van historische huizen de kans om het erfgoed van hun huis te weerspiegelen met traditionele buitenkleuren (beeld 6: Cool Arbour & beeld 7: Hollyhock). Diegenen, die een moderne uitstraling aan hun huis willen geven, creëren met Intelligent Masonry Paint een gedurfd en uniek exterieurontwerp met opvallende of diepe kleuren, zoals Royal Navy (beeld 11). Voor een catchy designstatement hoeft u niet de gehele gevel op te knappen. Een eenvoudige aanpassing, zoals het schilderen van een buitenmuur om terrasmeubilair te laten pronken, kan het hele huis een nieuw gevoel geven. Ikzelf gebruik kleur graag op onverwachte of verrassende manieren om zo een buitenruimte een update te geven. Zelfs de kleinste buitenruimte kan met een vleugje kleur worden getransformeerd tot een gezellige, ontspannen plek. De kleuren Carmine (beeld 9) of Smalt (beeld 2) zien er fantastisch uit in combinatie met bladgroen en terracottapotten. Of blaas een oude bakstenen muur nieuw leven in met Ashes of Roses (beeld 16); een fantastische kleur waarmee een warm, mediterraans gevoel aan elk exterieur toegevoegd kan worden. Zeker nu we voorlopig nog veelal thuis moeten blijven, vind ik het fijn dat we de nieuwe Intelligent Masonry Paint hebben kunnen lanceren. Het biedt huiseigenaren gemoedsrust en een gevoel van veiligheid, doordat ze hiermee jarenlang de muren van hun huis kunnen beschermen.”
Andere Little Greene buitenverven
Intelligent Masonry Paint is het nieuwe familielid binnen de Exterior Paints-serie van Little Greene. Andere watergedragen en milieuvriendelijke alternatieven voor het exterieur zijn onder andere Intelligent Exterior Eggshell (mat) en Intelligent Gloss (hoogglans) voor buitenhout- en metaalwerk en de zeer traditionele kalkafwerking Limewash voor stenen-, kalk-, gips- en leemmuren.
Naast de watergedragen buitenverven beschikt Little Greene ook over alternatieven op oliebasis, zoals Tom’s Oil Eggshell en Traditional Oil Gloss. Beiden zijn geformuleerd met in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Ter voorbereiding voor elke buitenverfafwerking, ongeacht of deze watergedragen of oliegedragen is, biedt Little Greene de technisch geavanceerde Intelligent All Surface Primer (A.S.P.). Deze grondverf is de ‘icing under the cake’ en is dé solide basis voor alle binnen-en buitenoppervlakken.

Intelligent Masonry Paint en alle andere Little Greene afwerkingen zijn nationaal en internationaal verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken en online via www.littlegreene.nl.