Little Greene, Persberichten

Little Greene’s GREEN: een verfrissend nieuw palet van authentieke National Trust verfkleuren

  • 17 september 2018

Begin 2018 is Little Greene een samenwerking aangegaan met National Trust. Dit heeft geleid tot een uitgebreid verfonderzoek in de huizen en tuinen van National Trust, welke verspreid liggen over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het vinden van nieuwe, originele kleuren én het vertellen van verhalen over de mensen, die als eerste van deze kleuren genoten, is wat Little Greene drijft. Het resultaat is de prachtige nieuwe kleurenkaart GREEN.

Net zoals de vorige capsulecollecties met een kleurenthema – de collecties GREY, BLUE en PINK – lanceert Little Greene nu GREEN; een ongeëvenaarde selectie van 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong en elk met een belangrijke plek in hedendaags interieurdesign. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in National Trust erfgoed. Daarnaast zijn in de GREEN kleurenkaart ook enkele belangrijke groentinten uit de Little Greene archieven en de huidige kleurenkaart opgenomen.

De GREEN kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn), de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw en zelfs de mythische vogels van het behang, welke rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Zodoende bevat GREEN een aantal intrigerende verhalen en een scala aan schitterende groenen in een uitgebreide reeks van tinten.

Zoals je van Little Greene gewend bent, is de kleurenkaart dusdanig ontworpen, dat deze eenvoudig te gebruiken is. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en schematisch gerangschikt om de belangrijkste ‘groenfamilies’ weer te geven: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoise groen.

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is enthousiast over de nieuwe collectie: “Middels de samenwerking met National Trust kregen wij toegang tot meer dan 350 belangrijke historische interieurs. Hierdoor kregen wij een ongeëvenaarde kans om ons te verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen. De vele inspiratiebronnen, die we tot onze beschikking hadden, maakten het een fascinerende taak. Het moeilijkste gedeelte was het terugbrengen van de bevindingen tot een kleinere selectie van kleuren, die de interieurontwerpers van vandaag zullen verwelkomen.”

Clare Brown, Head of Brand Licensing van National Trust, voegt toe: “We zijn erg blij met de samenwerking met Little Greene. Hierdoor is iedereen in staat Brits erfgoed in huis te halen. Little Greene en National Trust hebben een wezenlijke synergie. Bij beiden spelen behoud, restauratie en heruitvinding een centrale rol. De GREEN kleurenkaart is een keuze, welke geïnspireerd is op onze eerste samenwerking: groen is de kleur van National Trust en het roept beelden op van de grote hoeveelheid aan parken en platteland, die wij verzorgen, waardoor mensen ervan kunnen blijven genieten.”

Van elk verkocht Little Greene verfblik zal een bijdrage worden overgemaakt naar National Trust ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Toekomstige generaties kunnen zo blijven genieten van historisch erfgoed. Daarnaast zal Little Greene de behoud- en restauratiewerkzaamheden van National Trust ondersteunen door verf te doneren, om daarmee weer kleur en leven te geven aan de meest geliefde panden en parken van het Verenigd Koninkrijk.

Little Greene lanceert de GREEN kleurenkaart in september 2018 op Decorex in Londen. De verf van Little Greene is nationaal en internationaal verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken of online via www.littlegreene.nl.


Noot voor de redactie:
LITTLE GREENE
Met een kleine fabriek in het voorgebergte van Snowdonia in Wales en een hoofdkantoor in Manchester, is Little Greene een onafhankelijk familiebedrijf. Het is de enige Britse fabrikant, die nog steeds een compleet assortiment aan traditionele en moderne, decoratieve verven produceert voor alle onderdelen van het huis. De milieu- en kindvriendelijke, watergedragen en op olie gebaseerde Little Greene verven zijn beschikbaar in afwerkingen voor wanden, plafonds, houtwerk en vloeren en voor het exterieur van het huis. Aanvullend op de verven is een ongeëvenaarde verzameling van authentiek archiefbehang ontwikkeld, dat aangepast en opnieuw gekleurd is voor het hedendaagse interieur. Zie www.littlegreene.nl voor meer informatie en inspiratie.

NATIONAL TRUST
National Trust werd in 1895 opgericht door drie mensen, die het belang zagen in het historische erfgoed van het Verenigd Koninkrijk. De charitatieve instelling draagt zorg voor het behoud van plaatsen van historisch belang of natuurlijke schoonheid, zodat iedereen ervan kan blijven genieten. Geheel onafhankelijk van de overheid zorgt National Trust voor meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer aan kustlijn en honderden speciale plaatsen in Engeland, Wales en Noord- Ierland. Zie www.nationaltrust.org.uk voor meer informatie.