Little Greene, Persberichten

Little Greene steunt wederom Pink Ribbon tijdens Borstkankermaand oktober

  • 8 juli 2021

In de afgelopen jaren heeft Little Greene tijdens de Borstkankermaand in oktober geld ingezameld ter ondersteuning van Pink Ribbon. Dit doet Little Greene door in de maand oktober een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van elk verfblik en elke behangrol te doneren aan deze liefdadigheidsinstelling. Ook dit jaar steunt Little Greene Pink Ribbon tijdens de Borstkankermaand oktober.

Heel oktober 2021 zullen klanten van Little Greene actief helpen om onderzoek op het gebied van borstkanker en de behandeling ervan te steunen. Little Greene heeft toegezegd € 0,50 van elk verkocht verfblik én elke verkochte behangrol rechtstreeks aan Pink Ribbon te doneren. Dit geldt voor alle verfblikken en behangrollen, die in oktober verkocht worden via de dealers van Little Greene in Nederland en via de website www.littlegreene.nl.

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, met als doel een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Dit is hard nodig, want 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. In 2020 waren er 13.200 borstkankerdiagnoses. Ondanks dat de overlevingskansen de afgelopen decennia aanzienlijk zijn gestegen, sterven er jaarlijks toch nog meer dan 3.000 mensen aan deze ziekte. Onderzoek is dan ook nog steeds van groot belang.

David Mottershead, Founder en Managing Director van Little Greene: “Pink Ribbon doet uitzonderlijk werk om geld in te zamelen voor noodzakelijk kankeronderzoek. Het is daarom een voorrecht om Pink Ribbon te kunnen ondersteunen. Met de fantastische steun van onze dealers en klanten ben ik ervan overtuigd dat we weer een succesvolle oktobermaand zullen hebben om fondsen te werven voor deze essentiële liefdadigheidsinstelling.”

Annebel Schipper, namens Pink Ribbon: “Geld voor onderzoek naar borstkanker kan er niet genoeg zijn. Wij zijn daarom enorm blij dat Little Greene ook in 2021 Pink Ribbon ondersteunt. Met de steun kunnen wij onderzoek financieren op het gebied van behandeling, maar ook de nazorg en de langetermijneffecten van borstkanker.”

Meer informatie over Little Greene is te vinden op www.littlegreene.nl. Voor meer informatie over Pink Ribbon verwijzen we naar www.pinkribbon.nl of neem contact op door een email te sturen naar Annebel Schipper, aschipper@kwf.nl.