Little Greene, Persberichten

Little Greene introduceert nieuwe verfkwaliteit voor het interieur: Flat Oil Eggshell

  • 11 juli 2017

Little Greene 2017 New Colourcard 32_LR

 

 

 

 

 

 

Little Greene biedt een ruim assortiment hoogwaardige, traditionele en moderne verfsoorten voor zowel binnen- als buitenshuis. De Britse verf- en behangfabrikant introduceert nu een nieuwe verfkwaliteit speciaal voor het interieur; Flat Oil Eggshell. Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven.

Little Greene’s nieuwe verfkwaliteit, Flat Oil Eggshell, is op oliebasis en geeft een eigentijdse, vlakke eggshell finish met een laag glansniveau van 10%. Deze verf bevindt zich in het midden, qua glansgraad, tussen matte verven en eggshell verven. Hierdoor combineert deze verf prachtig met de matte muurverven van Little Greene, zoals de Absolute Matt Emulsion en Intelligent Matt Emulsion.

Flat Oil Eggshell is speciaal ontwikkeld voor het interieur en duurzaam genoeg om de slijtage in een familiehuis te weerstaan. Flat Oil Eggshell betreft een superieure, gebruiksvriendelijke verf, met soepele toepassingseigenschappen en een langere verwerkingstijd. Deze traditionele olieverfformule, geliefd bij professionele decorateurs, zorgt ervoor dat mogelijke oneffenheden, die ontstaan bij het verven, gemakkelijk geëgaliseerd worden tijdens het droogproces. De alkydhars, die gebruikt is voor deze verfformule, is speciaal geselecteerd uit hernieuwbare grondstoffen met een lagere koolstofvoetafdruk dan de meeste conventionele alkydverven. Alle Little Greene verven op oliebasis worden gemaakt van duurzame, plantaardige oliën, zonder afbreuk te doen aan hun ongeëvenaarde kwaliteit.

Evenals alle andere verfsoorten van de Britse fabrikant is ook Flat Oil Eggshell verkrijgbaar in Little Greene’s volledige reeks aan rijke, historische kleuren. De verf kan worden toegepast op interieurhoutwerk, zoals deuren, plinten, kozijnen, architraven, lambrisering en meubels, maar ook op geprimed metaal, zoals radiatoren en leidingen.

Flat Oil Eggshell is een duurzame en uiterst verfijnde keuze voor het interieur. Het heeft uitstekende toepassingseigenschappen, waardoor het nog makkelijker is om een prachtige, kleurrijke en duurzame afwerking te realiseren. Hierdoor is verven met de Flat Oil Eggshell écht een plezier, zelfs voor onervaren schilders.

Little Greene’s Flat Oil Eggshell is beschikbaar in 1, 2,5 en 5 literblikken en nu verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken of via www.littlegreene.nl.

 


Voor persinformatie, afbeeldingen, samples en kleurenkaarten kun je contact opnemen met: MIES PR
Michelle de Ruiter; Mobiel: 06-4574 0465 Email: michelle@miespr.nl
Wendy de Graaff; Mobiel: 06-15298836 Email: wendy@miespr.nl

 

Little Greene 2017 New Colourcard 31_LR Little Greene 2017 New Colourcard 47_LR Little Greene 2017 New Colourcard 49_LRLittle Greene 2017 New Colourcard 11_LR