Little Greene, Persberichten

Little Greene introduceert drie nieuwe finishes in de Intelligent Paint reeks

  • 3 september 2019

Na het succes van de huidige ‘Intelligent Paints’- een baanbrekende reeks van afwerkingen op waterbasis, speciaal ontworpen voor actieve mensen en levendige huizen – introduceert Little Greene in september 2019 drie nieuwe afwerkingen: vloerverf, satijnverf en een universele primer.

Deze finishes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en volledig afwasbaar en verkrijgbaar in alle Little Greene tinten.

De ‘Intelligent Paints’ zijn op waterbasis en daardoor sneldrogend en vrijwel reukloos. Ze hebben bovendien een hoge dekking, waardoor ze efficiënt, zuinig en gemakkelijk aan te brengen zijn.

Ze zijn tot 15 keer sterker dan gewone verven voor het huis en, omdat ze vlekbestendig zijn, volledig afwasbaar.

De verf bevat minimale VOS  en is daardoor vriendelijk voor het milieu, huisdiervriendelijk en met een kindveilige certificering (BS EN71-3:2019) zijn ze ook volledig veilig in de kinderkamer te gebruiken, zelfs op kinderbedjes. De ‘Intelligent Paints’ zijn de slimste keuze voor alle ruimtes van het familiehuis.

Intelligent Floor Paint: Deze revolutionaire verf op waterbasis is geschikt voor alle vloeren en houtwerk in levendige huizen. Intelligent Floor Paint is gemakkelijk aan te brengen en, in tegenstelling tot alternatieven op oliebasis, reukarm en binnen vier uur droog. Intelligent Floor Paint is duurzaam en afwasbaar, met een glansgraad van 30-40%. Niet meer wachten tot de vloer ‘s nachts droogt of ingewikkelde logistiek tijdens het wachten op het drogen van de trap – het leven kan vrijwel probleemloos doorgaan met dit intelligente alternatief!

Intelligent Satin: Een watergedragen, satijnachtige houtverf geschikt voor het schilderen van keukenkasten, houten meubilair (bijvoorbeeld stoelen, tafels, kasten), houten sierlijsten en muren. Geschikt voor gebruik door decorateurs, doe-het-zelvers en keukenfabrikanten; Intelligent Satin Paint is uiterst slijtvast en bestand tegen de vele stoten waaraan keukenkasten en houten meubels worden blootgesteld! Ideaal om aan te brengen en binnen vier uur droog. Het leven in huis kan hierdoor vrijwel ongestoord doorgaan. Intelligent Satin is tevens afwasbaar en reukarm en heeft een glansgraad van 30-35%.

Intelligent All Surface Primer Undercoat: Een grondverf op waterbasis, geschikt voor het verven van alle binnen- en buitenoppervlakken. Het is de natuurlijke vervanging voor Intelligent Primer Undercoat & Traditional Oil Primer Undercoat. De eenvoudige toepassing op een breed scala aan verschillende oppervlakken en materialen, gecombineerd met een snelle vier uur durende droogtijd, maken van deze robuuste primer de ideale voorbereiding voor decorateurs en doe-het-zelvers. Met een lage glans van 5-8% is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

De verf van Little Greene is nationaal en internationaal verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken of online via www.littlegreene.nl.

_____________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Het familiebedrijf Little Greene is er trots op milieuvriendelijke afwerkingen te produceren voor elke toepassing. Ethisch vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk, zonder compromis in kwaliteit of prestaties. De watergedragen verven van het bedrijf overtreffen ruimschoots alle wetgeving inzake VOS en de op olie gebaseerde verven zijn geformuleerd met in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Bovendien bevatten alle verpakkingen, inclusief de metalen blikken, gerecycleerde materialen en kunnen deze na gebruik opnieuw worden gerecycled.