Little Greene, Persberichten

Little Greene gaat samenwerking aan met National Trust

  • 30 april 2018

Met trots kondigt de Britse verf- en behangfabrikant Little Greene een ​​gloednieuwe samenwerking aan met National Trust voor de productie van verf. Deze charitatieve instelling draagt zorg voor het behoud van meer dan 500 plaatsen in het Verenigd Koninkrijk, die van historisch belang zijn of een  natuurlijke schoonheid bezitten. Waaronder ook de belangrijkste historische interieurs in Engeland, Wales en Noord-Ierland. National Trust biedt Little Greene hiermee een unieke mogelijkheid om zich te verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen.

Onderzoek naar een nieuwe verfcollectie, geïnspireerd op National Trust kleuren, is al in gang gezet. Little Greene verwacht inspiratie te vinden in alle vormen en kleurschakeringen van beroemde entreehallen en populaire dinerzalen tot vergeten buitenhuizen en verborgen gangen. Het doel is om een ​​reeks verfkleuren te creëren, die werkelijk alle belangrijke historische perioden vertegenwoordigt, en de bijzondere verhalen te vertellen waarop deze kleuren geïnspireerd zijn.

Synergie
Little Greene’s Managing Director, David Mottershead, is heel erg enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Little Greene en National Trust hebben een wezenlijke synergie: conservering, restauratie en heruitvinden liggen beide organisaties nauw aan het hart. National Trust bewaart eeuwen aan erfgoed ten bate van toekomstige generaties; een sentiment dat weerklinkt in Little Greene’s benadering met betrekking tot de herontdekking en het gebruik van historische kleuren en patronen in de 21e eeuw.” Clare Brown, Head of Brand Licensing bij National Trust, is ook erg verheugd: “Wij zijn heel blij met deze nieuwe verbintenis, die ervoor zorgt dat historisch erfgoed terugkeert in moderne interieurs. Deze samenwerking biedt een andere fantastische manier om ons te ondersteunen bij het behoud van historische plaatsen, zodat iedereen er van kan blijven genieten.”

Ondersteuning

Van elk verkocht Little Greene verfblik zal een bijdrage worden overgemaakt naar National Trust ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Toekomstige generaties kunnen zo blijven genieten van historisch erfgoed. Daarnaast zal Little Greene de behoud- en restauratiewerkzaamheden van National Trust ondersteunen door verf te doneren, om daarmee weer kleur en leven te geven aan de meest geliefde panden en parken van het Verenigd Koninkrijk.

Historische kleuren voor moderne interieurs
“We kunnen niet wachten om enkele van de meest gekoesterde huizen van National Trust te verkennen, de kleurenschema’s te ontdekken en de verhalen over deze grote huizen en hun vroegere bewoners te achterhalen”, aldus David Mottershead. Little Greene’s Head of Design, Andy Greenall, voegt toe: “De authenticiteit en integriteit van onze historische referenties zijn van werkelijk belang. Net zoals bij onze behangpatronen, voortkomend uit onze aanhoudende samenwerking met het English Heritage archief, helpt een verfkleurenonderzoek in samenwerking met National Trust onze academische status te versterken en kunnen wij een bijdrage blijven leveren aan hedendaagse interieurs.”

Alle Little Greene verfblikken, kleurenkaarten en marketingmaterialen hebben vanaf nu ook het National Trust logo.

 

Noot voor de redactie:

Little Greene
Met een kleine fabriek in het voorgebergte van Snowdonia in Wales en een hoofdkantoor in Manchester, is Little Greene een onafhankelijk familiebedrijf. Het is de enige Britse fabrikant, die nog steeds een compleet assortiment aan traditionele en moderne, decoratieve verven produceert voor alle onderdelen van het huis. De milieu- en kindvriendelijke, watergedragen en op olie gebaseerde Little Greene verven zijn beschikbaar in afwerkingen voor wanden, plafonds, houtwerk en vloeren en voor het exterieur van het huis. De verven zijn ontwikkeld als aanvulling op een ongeëvenaarde verzameling van authentiek archiefbehang, aangepast en opnieuw gekleurd voor het hedendaagse interieur. Zie www.littlegreene.nl voor meer informatie en inspiratie.

National trust
National Trust werd in 1895 opgericht door drie mensen, die het belang zagen in het historische erfgoed van het Verenigd Koninkrijk. De charitatieve instelling draagt zorg voor het behoud van plaatsen van historisch belang of natuurlijke schoonheid, zodat iedereen ervan kan blijven genieten. Geheel onafhankelijk van de overheid zorgt National Trust voor meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer aan kustlijn en honderden speciale plaatsen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Zie www.nationaltrust.org.uk voor meer informatie.

 


Voor persinformatie, beeldmateriaal, samples en kleurenkaarten kunt u contact opnemen met:

MIES PR
Wendy de Graaff, Mobiel: 06-15298836, Email: wendy@miespr.nl
Michelle de Ruiter, Mobiel: 06-45740465, Email: michelle@miespr.nl