Little Greene, Persberichten

Little Greene Exterior Paints: duurzame buitenverven met een stijlvolle uitstraling

  • 23 april 2020

 

Het familiebedrijf Little Greene is de enige onafhankelijke Britse verf- en behangfabrikant, die nog steeds een compleet assortiment aan hoogwaardige, traditionele en moderne verven maakt voor zowel consumenten als professionals. Het uitgebreide palet aan prachtige kleuren is ontleend aan vele bronnen, zoals wereldwijde invloeden, mode en eigentijds design, alsook uit uitgebreid wetenschappelijk en historisch onderzoek: analyses van samples uit historische panden en de ongeëvenaarde archieven van National Trust. Maar Little Greene gaat over veel meer dan prachtige kleuren en tijdloos interieurdesign. Het bedrijf produceert ook een spectaculair assortiment aan buitenverven, die er niet alleen fantastisch uitzien en een uitstekende afwerking bieden. Little Greene Exterior Paints zijn duurzaam, praktisch en geformuleerd om de tand des tijds, barre weersomstandigheden en UV-licht te weerstaan.

De slijtvaste, krachtige ‘Exterior Paints- familie’ van Little Greene omvat hoogglans verven en laagglans afwerkingen voor buitenhoutwerk, (fijn) buitentimmerwerk en buitenmetaalwerk, evenals prachtige, matte afwerkingen voor gemetselde muren. Alle Little Greene buitenverven zijn geformuleerd met behulp van dezelfde technische expertise, die wordt gebruikt om verven te ontwikkelen voor bruggen, boten, kastelen en zelfs vuurtorens. Het buitenverfassortiment betreft zowel verven op water- als op oliebasis.

Intelligent Exterior Eggshell
Intelligent Exterior Eggshell is één van de slimste en meest milieuvriendelijke keuzes voor buitenverf en heeft een elegante, matte uitstraling. Deze verf is dé keuze van de praktische huiseigenaar voor al het buitenhoutwerk en -metaalwerk, inclusief deuren, kozijnen, tuinhuisjes, poorten en tuinmeubilair. Intelligent Exterior Eggshell is een zeer duurzame, vrijwel geurloze verf op waterbasis met een lage VOS-waarde (Vluchtige Organische Stoffen). De verf is onderhoudsvriendelijk en volledig weerbestendig. Het heeft een uitstekende penetratie en remt schimmel- en algengroei. Door de technisch geavanceerde, zelf-priming formulering kan deze verf direct worden toegepast op nieuw en kaal hout, evenals op voldoende geprimed metaalwerk. Intelligent Exterior Eggshell is verkrijgbaar in alle tinten van het Little Greene kleurenpalet. Deze verf is binnen 4 uur stofdroog en overschilderbaar.

Tom’s Oil Eggshell
Tom’s Oil Eggshell is de favoriete, traditionele buitenverf van een Senior Chemicus bij Little Greene, naar wie de afwerking is vernoemd. De verf is zeer geliefd bij professionele decorateurs. Tom’s Oil Eggshell is geschikt voor buitenhoutwerk en -metaalwerk. Deze eggshell is op oliebasis, heeft een mooie laagglans en is zeer soepel aan te brengen. Het heeft een diepe hechting, is volledig afwasbaar en weerbestendig en dus zeer slijtvast. Ook Tom’s Oil Eggshell is verkrijgbaar in alle Little Greene kleuren. De verf is stofdroog in 4 uur en overschilderbaar in 16 uur.

Traditional Oil Gloss
Traditional Oil Gloss heeft een klassieke, diepe glansafwerking, die voordeuren en traditioneel timmerwerk een zeer chique uitstraling geeft. Deze gloss kan worden toegepast op zowel buiten- als binnenhoutwerk en -metaalwerk. Doordat het extreem slijtvast en onderhoudsvriendelijk is en haar glans veel licht reflecteert, is Traditional Oil Gloss zowel praktisch als stijlvol. Ondanks haar traditionele kwaliteiten wordt voor deze hoogglans afwerking gebruik gemaakt van Little Greene’s innovatieve en milieuvriendelijke eco-olierecept, welke is geformuleerd met behulp van natuurlijke plantaardige oliën. De verf is verkrijgbaar in alle Little Greene kleuren, is stofdroog in 4 uur en overschilderbaar in 16 uur.

Intelligent Gloss
Intelligent Gloss is een op water gebaseerd alternatief voor Traditional Oil Gloss. De verf is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik en verkrijgbaar in alle Little Greene kleuren. Deze gloss op waterbasis is sterk, milieuvriendelijk, bijna reukloos, volledig afwasbaar en heeft een chique hoogglans. Het is een sneldrogende afwerking en perfect voor houtwerk. Ook is deze verf geschikt om toe te passen op metaalwerk* en gipswanden, vooral in ruimtes, die vaak gereinigd moeten worden, zoals keukens en badkamers. Intelligent Gloss is stofdroog en overschilderbaar na 4 uur.

Masonry Paint
Voorbij zijn de dagen van een beperkte kleurkeuze voor de buitenmuren. Little Greene’s milieuvriendelijke Masonry Paint is verkrijgbaar in alle Little Greene kleuren. Het kan worden gebruikt om een langdurige, matte afwerking op een (bak)stenen of gepleisterde buitenmuur te bereiken. Masonry Paint is op waterbasis en droogt snel (in 2 tot 4 uur) tot een mooie, matte afwerking. De verf is dusdanig duurzaam, dat het gegarandeerd ten minste 15 jaar duurt, voordat de buitenmuur een nieuwe schilderbeurt nodig heeft**. Masonry Paint is zeer vuilbestendig en de antischimmel en anti-aging eigenschappen zorgen ervoor dat de buitenmuren er voor zeer lange tijd goed uitzien.

Limewash
Limewash is een zeer traditionele kalkafwerking, die wordt gebruikt om poreuze stenen muren, kalk- en leemmuren en gipsmuren een kleur te geven en tegelijk te beschermen. Deze verf is op waterbasis, volledig natuurlijk en daarmee milieuvriendelijk. Limewash heeft een ademende afwerking en is daardoor ook geschikt voor oude muren, vooral die gevoelig zijn voor vochtproblemen. In tegenstelling tot conventionele verven dringt Limewash door in het oppervlak. De mooie, charismatische kleurdiepte wordt opgebouwd door het aanbrengen van meerdere verflagen. Limewash is zeer mat en verkrijgbaar in een ruime keuze aan Little Greene pasteltinten. De verf is stofdroog na 1 uur en overschilderbaar na 24 uur.

Intelligent All Surface Primer
Intelligent All Surface Primer (ASP) is de ‘icing under the cake’! Deze gloednieuwe, meest technisch geavanceerde primer is de meest perfecte voorbereiding voor uw gekozen Little Greene afwerking. Geen verwarrende kwesties meer over welke primer er het beste gebruikt kan worden: deze op water gebaseerde primer en grondverf in één, is dé solide basis voor alle binnen-en buitenoppervlakken (inclusief hout, metaal, keramische tegels, gelamineerde oppervlakken, glas en PVC-U). Intelligent ASP biedt niet alleen een geweldig gebruiksgemak voor alle ondergronden, het heeft ook een supersnelle droogtijd van 4 uur. Deze robuuste primer is dan ook de beste voorbereiding voor projecten, die snel moeten worden voltooid. Intelligent ASP wordt gemengd in uw uiteindelijke kleurkeuze om ervoor te zorgen dat de volledige dekking en levensduur van uw toplaag snel en efficiënt wordt bereikt.

Little Greene is nationaal en internationaal verkrijgbaar via een netwerk van onafhankelijke distributeurs en online via www.littlegreene.nl.

*Met een geschikte primer
**Een geschikte voorbereiding is noodzakelijk om een volledige levensduur van alle verfafwerkingen te garanderen. Zie www.littlegreene.nl voor alle technische informatie.