Paint & Paper Library, Persberichten

LIGHT & DARK: de contrasterende tinten van het Paint & Paper Library kleurenpalet

  • 26 februari 2018

Paint & Paper Library heeft een ongeëvenaard inzicht in kleurbalans, sfeer en licht in hedendaagse interieurs. Het gestroomlijnde, gemakkelijk te gebruiken palet van complementaire kleuren én de uitstekende kwaliteit van de finishes (inclusief de matste emulsieverf), maakt het de eerste keuze van veeleisende huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten. De belangrijke relatie tussen licht en donker is inherent aan het Paint & Paper Library palet en weerspiegelt het ethos waarop het bedrijf 20 jaar geleden werd opgericht.

Paint & Paper Library heeft de belangrijke dynamiek van licht en donker vastgelegd in een reeks prachtige nieuwe afbeeldingen. De elegante en verfijnde fotografie verkent contrasten en accentueert verschillende manieren waarop kleur in ruimtes gebruikt kan worden, om zo verschillende dieptes, tonen en sferen te creëren.

Marketing Director Ruth Mottershead legt uit: “Elk afbeelding vertelt een kleurenverhaal en heeft betrekking op de vijf concepten, die het Paint & Paper Library merk onderbouwen: Sterk contrasterend; Zacht contrasterend; Verwant; Monochroom (verschillende gradaties van één kleur) en Monochroom – enkele kleur. Ik ben erg enthousiast over deze afbeeldingen, welke echt een prachtig inzicht geven in het gebruik van licht en schaduw op dé Paint & Paper Library manier.”

De veelzeggende kleurencombinaties, die in de afbeeldingen worden getoond, zijn als volgt:

Afbeeldingen 1 & 2 – Een klassieke vorm van colour blocking. Ongelijkmatige vlakken van complementaire kleuren met verschillende sterktes geeft een middentoon effect op elke lichte, neutrale kleur. Colour blocking op de muur biedt focus in een ruimte, terwijl het fungeert als een stabiele achtergrond voor schilderijen en accessoires. (Zacht contrasterend of sterk contrasterend, afhankelijk van de toegepaste verhoudingen)

Afbeeldingen 3 & 4 – Gebruik middelsterke kleuren uit de tegenovergestelde uiteinden van het kleurenspectrum om een ​​’sterk, eigentijds contrast’ van lichte en donkere tonen te verwezenlijken. Het contrast van licht en donker binnen deze combinatie zorgt voor een lichte spanning binnen het kleurenschema. (Sterk contrasterend)

Afbeeldingen 5 & 6 – De combinatie van twee neutrale kleuren van vergelijkbare sterktes creëert een ​​’subtiel, zacht contrast’. Met de toevoeging van een donkerdere tint aan de onderzijde van de muur, breng je aarding en diepte tot stand binnen een vrij eenvoudige ruimte. Door een lichtere toon als highlight toe te voegen, creëer je meer drama. (Zacht contrasterend)

Afbeeldingen 7 & 8 – Een klassieke combinatie van licht en donker. Combineer een lichte, neutrale kleur met een donkere tint om spanning te creëren. (Sterk contrasterend)

Afbeeldingen 9 & 10 – De combinatie van zachte, architecturale tinten, gemaakt uit dezelfde pigmenten, maar geproduceerd in verschillende sterktes, zorgt voor een subtiele kleurgradatie van licht naar donker. Een contrasterende lichtere, witte kleur creëert een ‘sterk, scherp contrast’ in een zachtaardig kleurenschema. (Monochroom)

Afbeeldingen 11 & 13 – Een donkere, dominante voorgrond zorgt voor een duidelijke overgang en een opmerkelijke verandering van sfeer in een open ruimte. De ‘Lead’-familie uit de ‘Architectural Colours’ zorgt voor een afwisseling van tonen binnen het schema. De blauwe ondertonen brengen het pigment in de gedurfde, blauwe ‘Squid Ink’ naar voren om een ​​’sterk contrasterend, maar toch verwant’ kleurenschema te creëren. (Verwant)

Afbeelding 12 – Een dominante, gedurfde tint kan worden gebruikt om kleuren van kamer tot kamer af te bakenen. Ondanks de donkere toon roept de kleur ‘Drakensburg’ een kalm gevoel op en creëert het een ‘zacht, maar zichtbaar contrast’ met de lichtere kleur ‘Moleskin’ en biedt het een zachte diepte in het schema. (Zacht contrasterend)

Afbeelding 14 – De opvallende kleur ‘Rufus’ is gebruikt om een ​​sterke, eigentijdse highlight aan te brengen in wat anders een geheel donker kleurenschema (Monochroom – enkele kleur) zou zijn. De highlight voegt een modern karakter aan de ruimte toe, accentueert de hoogte van de kamer en vormt een chique rand binnen deze klassieke ruimte. (Sterk contrasterend)

Afbeelding 15 – Donkere, neutrale kleuren met een variërende ondertoon vullen elkaar aan om een ​​rijke, extra gedurfde combinatie te creëren. Hoewel de sterkte van de kleur zorgt voor extra diepte in het kleurenschema, vullen de tonen elkaar vrij subtiel aan. Combineer donkere kleuren op de muren met een aanzienlijk lichter plafond, om een ​​sterk contrast te maken en hoogte te creëren in een ruimte. (Monochroom)

Paint & Paper Library verf is zowel nationaal als internationaal verkrijgbaar via een netwerk van verf- en behangspecialzaken. Neem voor verkoopinformatie contact op met Van Sand, ETC Expo Culemborg, tel: 079-7600180, email: info@van-sand.nl. www.paintandpaperlibrary.com.

_________________________________________

NOOT VOOR DE REDACTIE:
De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat 180 kleuren en bestaat uit twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’.

‘Architectural Colours’ is een geavanceerd, maar gebruiksvriendelijk kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor wit. Er is keuze uit 95 verrijkte tinten – inclusief lichte tinten en neutrale kleuren. Deze zijn individueel geformuleerd met behulp van verschillende sterktes van dezelfde pigmenten. Hiermee worden subtiele schaduwdifferentiaties binnen elk interieur behaald. De tinten zijn chromatisch geordend in 19 groepen van vijf geleidelijk aflopende tinten, genummerd I, II, III, IV en V. Met een kleurverloop van licht naar donker en warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. Daarnaast wordt de collectie voltooid met 5 unieke wittinten.

De 85 ‘Original Colours’ bieden sterkere, donkerdere metgezellen voor de ‘Architectural Colours’. De kleuren uit deze eclectische mix kunnen onafhankelijk van elkaar of als onderdeel van hetzelfde kleurenschema worden toegepast, om zo meer diepte toe te voegen of om accenten of highlights te creëren, zonder een algeheel gevoel van kleurbalans te verstoren. Geïnspireerd op de beste traditionele en hedendaagse interieurs van over de hele wereld, zijn de ‘Original Colours’ enorm bruikbare tinten, die barsten van persoonlijkheid en verfijning.

Paint & Paper Library verf is verkrijgbaar in vijf superieure finishes, waaronder Pure Flat Emulsion; een ultiem zachte, kalkachtige afwerking. Ook biedt het merk Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Paint & Paper Library verf is dé keuze van de interieurprofessional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis.

Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van de verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, te minimaliseren. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. De verf moet tenslotte impact geven aan het interieur, en niet aan het milieu!