Persberichten, XTRARM

Graffiti-artist illustreert tv-standaards XTRARM

  • 28 februari 2022

Limited Edition van 10 unieke exemplaren vormen samen één kunstwerk

Houten, februari 2022 – Het Nederlandse merk XTRARM, dat gespecialiseerd is in kwalitatieve en functionele tv-beugels en -standaards, is een samenwerking aangegaan met artiestencollectief 13HOOG uit Amersfoort. Het resultaat is een unieke Graffiti Limited Edition. Tien ronde vloerplaten van de XTRARM tv-standaard Arius zijn onderdeel geworden van één groot graffitikunstwerk. Met één van de 10 Limited Edition tv-standaards haal je een uniek stukje van het totale kunstwerk in huis en deze worden op nummer verkocht. XTRARM laat met deze speciale collectie zien, dat functionele tv-oplossingen ook verrassend en artistiek kunnen zijn.

Een XTRARM vloerstandaard voor je televisie is bijzonder praktisch. Overal in huis of kantoor kan deze worden neergezet, dus ook onder schuine daken en in ruimtes met veel ramen. Er hoeft niet meer in muren geboord te worden en ook een groot en duur tv-meubel is overbodig. De tv is op de standaard bovendien gemakkelijk in hoogte verstelbaar, wat ideaal is voor de beste kijkhoogte.

13HOOG
Maar functionaliteit alleen is een beetje saai, zo vindt XTRARM. Daarom hebben zij een samenwerking gezocht met het Amersfoortse artiestencollectief 13HOOG. 13HOOG is in 2010 opgericht door Daniël van de Haterd. De diverse aangesloten artiesten creëren met graffiti- en street art-technieken zowel abstracte als realistische (muur)schilderingen voor gemeenten, bedrijven, scholen en particulieren. “Met graffiti haal je het gevoel en de stijl van de straat naar binnen, je huis in,” aldus Daniël. “In het kunstwerk dat wij voor XTRARM hebben ontworpen, zijn we abstract te werk gegaan en hebben we een kleurbalans gevonden tussen donkere tinten als zwart, grijs en bruin en frisse kleuren als geel, oranje met een enkel roze accent. Uniek is dat uit één graffitikunstwerk meerdere kunststukken zijn ontstaan. Hoe gaaf is het dat deze straks allemaal los een plek krijgen, maar toch samen een kunstwerk blijven vormen.”

Limited Edition
Voor dit project is de ronde voet van de XTRARM Arius tv-standaard tot kunstobject bewerkt. De Graffiti Limited Edition-collectie bestaat uit een kleine oplage van 10 stuks en wordt genummerd, inclusief certificaat van echtheid, verkocht. De bespoten vloerplaat heeft een diameter van ⌀ 60 cm en een zwart stalen poot. Met de Arius tv-standaard is de televisie flexibel in hoogte verstelbaar en 360° graden draaibaar. Opvallend is het enorme draagvermogen tot maximaal 35 kg. Dit zorgt ervoor dat de vloerstandaard uiterst stabiel is en geschikt voor bijna alle flatscreentelevisies, tot en met 65 inch. Ook aan de kabels is gedacht. Deze zijn netjes weg te werken in de standaard. De Limited Edition wordt, zoals standaard bij het merk, geleverd inclusief montage set.

Met de Graffiti Limited Edition haal je niet alleen een tv-standaard in huis, je bent ook de trotse bezitter van een uniek kunstobject. De Graffiti Limited Edition is vanaf nu verkrijgbaar en alleen online te koop via de website www.xtrarm.com/graffiti-art.

Benieuwd naar het werk van 13HOOG? Check www.dertienhoog.nl.

_____________________________

Downloadlink voor tekst en HR-beelden:
https://www.miespr.nl/xtrarm-download-graffiti-artist-illustreert-tv-standaards-xtrarm