Geberit, Persberichten

Geberit Silent-Pro SuperTube genomineerd voor VSK Award 2024

  • 23 januari 2024

Nominatie in categorie Installateurszaken

Nieuwegein, januari 2024 – Geberit is met Geberit Silent-Pro SuperTube genomineerd voor de VSK Award 2024 in de categorie Installateurszaken. Geberit heeft met de Silent-Pro SuperTube een technologisch innovatief systeem ontwikkelt, dat hydraulisch optimaal afwatert. Het bijzondere kenmerk is de ontluchting, die al in de leiding is geïntegreerd via een doorlopende luchtkolom. Dit maakt een omloop- of secundaire ontspanningsleiding overbodig. Het systeem bestaat uit drie functionele fittingen, verkrijgbaar in d90 en d110: het Geberit Silent-Pro SuperTube Carve T-stuk, de BottumTurn bocht en de BackFlip bocht. Trots is Geberit op de VSK-nominatie en het juryrapport.

Hydraulisch foutloze afvalwaterinstallaties in hogere gebouwen zijn complex te plannen en veeleisend ten aanzien van benodigde ruimte. Reden hiervoor zijn de noodzakelijke omloop- of secundaire leidingen, die een bepaalde schachtgrootte vereisen. Om efficiënter gebruik te kunnen maken van de ruimte in gestapelde bouw en de engineering van de leidingen te vereenvoudigen, heeft Geberit Silent-Pro fittingen met SuperTube-technologie ontwikkeld voor dit stille afvoersysteem. Dit systeem vereenvoudigt engineering en installatie van standleidingen in hogere gebouwen.

Het systeem bestaat uit drie functionele fittingen, verkrijgbaar in d90 en d110.

Geberit Silent-Pro Carve T-stuk
De geoptimaliseerde productgeometrie leidt het instromende afvalwater zijdelings in de standleiding. Het resultaat is een ringvormige stroming, die binnenin de standleiding ruimte laat voor een stabiele continue luchtkolom. Het Geberit Silent-Pro Carve T-stuk bereikt een 50% hogere afvoercapaciteit in vergelijking met een conventionele standleiding met reguliere aansluitingen. De Carve T-stukken kunnen in elke richting worden geïnstalleerd en de zijdelingse instroming in de standleiding voorkomt onwenselijke instroming van tegenoverliggende aansluitingen, waardoor geen rekening met aansluitvrije zones meer gehouden hoeft te worden.

Geberit Silent-Pro BottomTurn bocht
Bij de Geberit Silent-Pro BottomTurn bocht zorgt een verandering van richting ervoor, dat de watermuur breekt en de ringvormige stroming een gelaagde stroming wordt, zónder de luchtkolom te verstoren. De horizontale buis kan zonder afschot worden geïnstalleerd.

Geberit Silent-Pro BackFlip bocht
De Geberit Silent-Pro BackFlip bocht brengt de gelaagde stroming terug in een ringvormige stroming zonder dat er een hydraulische afdichting wordt gecreëerd. De interne luchtkolom in de navolgende standleiding blijft hierdoor intact.

VSK Juryoordeel
“Een normaliter complexe montageklus wordt door deze productinnovatie aanzienlijk versimpeld. De technische innovatie van deze inzending zit met name in het bochtenstuk van het ontwerp. Het maakt het gebouwontwerp radicaal anders. De buizen kunnen bovendien een maat dunner geplaatst worden. Het kan volgens de jury dan ook niet anders dan dat de SuperTube op grote schaal toegepast gaat worden in de hoogbouw. Naast de gebouweigenaar en gebruiker, profiteert ook de monteur van dit systeem”, aldus de jury van de VSK Award.

Meer informatie over de nominatie vind je hier: www.vsk.nl/bezoekers/awards/awards-genomineerd/installateurszaken/geberit/

Stemmen voor de VSK-publieksprijs kan via: https://nomineren.vsk.nl/stem/

________________________________________

Downloadlink tekst en beeld:
https://miespr.filecamp.com/s/o/PB_Geberit_Silent-Pro_Super