Geberit, Persberichten

Geberit ontvangt opnieuw hoogste onderscheiding in EcoVadis duurzaamheidsrating

  • 30 januari 2023

Nieuwegein, januari 2023 – De Geberit Groep heeft van het EcoVadis-platform voor de derde keer op rij de platina medaille toegekend gekregen voor haar duurzaamheidsmanagement. Dit plaatst Geberit in de top 1% van alle door EcoVadis genoteerde bedrijven in alle sectoren wereldwijd.

Voor de derde keer op rij heeft de Geberit Groep van EcoVadis een platina award ontvangen voor haar duurzaamheidsmanagement. Dit is de hoogste onderscheiding die in het kader van de jaarlijkse EcoVadis-beoordeling wordt toegekend. Geberit behoort daarmee tot de top 1 procent van alle door EcoVadis genoteerde bedrijven in alle sectoren en landen. De prijs maakt voor klanten en leveranciers zichtbaar dat Geberit over een uitgebreid, systematisch en langdurig duurzaamheidsmanagementsysteem beschikt.

Geberit zet zich al meer dan 30 jaar uit overtuiging in voor duurzaamheid en wil een leidende rol spelen in de verandering naar een duurzamere sanitairbranche. Al in 1990 heeft de onderneming haar eerste milieustrategie opgesteld en concrete maatregelen genomen. In de loop der jaren werd deze strategie geleidelijk uitgebreid tot een alomvattende duurzaamheidsstrategie. Tegenwoordig is het een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur en levert het een belangrijke bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven wereldwijd
Holistische en controleerbare duurzaamheidsstrategieën worden steeds relevanter voor bedrijven. Platforms, zoals EcoVadis, dragen aanzienlijk bij tot de transparantie van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven en vormen zo een vergelijkingsbasis voor klanten.

Sinds de oprichting in 2007 heeft het EcoVadis-platform zich ontwikkeld tot een van ’s werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en heeft het een wereldwijd netwerk van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven gecreëerd. EcoVadis voert risico- en prestatiebeoordelingen uit in 200 bedrijfstakken en 175 landen. Het analysesysteem omvat 21 criteria, die zijn onderverdeeld in vier thematische gebieden: milieu, eerlijke arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Meer informatie is te vinden op: https://www.geberit.com/company/sustainability/

_____________________________________________________________________________________

Downloadlink HR-beelden en tekst:
https://www.miespr.nl/geberit-download-geberit-ontvangt-opnieuw-hoogste-onderscheiding-in- ecovadis-duurzaamheidsrating/