Geberit, Persberichten

Geberit biedt waterdicht vertrouwen in doucheafvoeren

  • 27 maart 2019

Nieuwegein, maart 2019 – Inloopdouches zijn mateloos populair. Natuurlijk heeft dit voordelen ten opzichte van een douchebak, maar er zijn ook aandachtspunten. Betegelde douchevloeren dienen tot in lengte van jaren waterdicht te zijn. Tegels, kitten en lijmen zijn waterwerende producten, maar daarmee vormen ze nog geen garantie voor een waterdicht systeem in de sanitaire ruimte. In de praktijk blijkt dat vooral langs afvoeren, doorvoeren, voegen en wand/vloeraansluitingen, vocht kan doordringen in vloeren en wanden. Waardoor niet voldaan wordt aan de gestelde eisen in het Bouwbesluit 2012. Geberit biedt een brede range aan doucheafvoeren, die een gebruiksvriendelijke en waterdichte oplossing bieden voor de installateur. Het risico op lekkages en faalkosten wordt hiermee tot het minimum beperkt en geeft de installateur en de gebruiker een waterdicht vertrouwen in een gedegen doucheafvoer.

De gevolgen van vochtindringing in vloeren en wanden zijn geen pretje: schimmelvorming, schade in de natte ruimte en soms zelfs gevolgschade in aangrenzende ruimten. Afgezien van de schade aan de woning of het gebouw, kan het ook nadelig zijn voor de gezondheid en kan het financiële gevolgen hebben. De ondergrond in natte ruimten moet duurzaam worden beschermd tegen het indringen van vocht.

Geberit biedt daarvoor de volgende oplossingen:

De CleanLine douchegoot en doucheput zijn een gebruiksvriendelijke oplossing voor de installateur. De afdichtingsfolie van de douchegoot is fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd. Dit scheelt tijd, installatiestress en het beperkt het risico op lekkage tot een minimum. Bovendien heeft de CleanLine als voordeel dat als water onder de silicone- of tegelvoeg komt en niet weer kan uitdampen, deze niet in de constructie kan doordringen maar via de volvlakse afdichting naar de afvoer kan lopen en alsnog afgevoerd wordt. De goot biedt bovendien een grote aansluitflexibiliteit ten aanzien van de afvoerleiding.

De Setaplano douchevloer bestaat uit een makkelijk instelbaar installatieframe, voorzien van voorgemonteerde onderdelen; de kans op fouten tijdens de installatie is hierdoor aanzienlijk minder, de werkwijze is duidelijk en er kan sneller gemonteerd worden. Ook bij de Setaplano is de afdichtingsfolie in de fabriek voorgemonteerd. Dit geeft de installateur het vertrouwen een waterdichte douchevloer op te leveren. Omdat er in de Setaplano douchevloer reeds afschot aanwezig is, hoeft de installateur deze niet meer zelf in de sanitaire ruimte aan te brengen. Dit biedt aanzienlijke tijdwinst en elimineert de kans op een verkeerd afschot.

De Geberit wandafvoer is niet alleen montagevriendelijk voor de installateur én waterdicht aan te sluiten op het volvlakse lijmsysteem – zoals ook de CleanLine, de doucheput en de Setaplano douchevloer zijn – maar de wandafvoer houdt ook het beloopbare oppervlak van de douchevloer vrij. Hierdoor hoeft de gebruiker nooit op een afvoerputje of goot te staan. Het douchewater loopt optisch weg via een subtiele opening in de muur, doordat de wandafvoer zich bevindt op de overgang van de vloer naar de muur.

Door deze oplossingen is het risico op vochtindringing, schimmelvorming en schade- en herstelkosten uitgesloten en is er een gecontroleerde afvoer van het water uit de natte ruimte.

Wil je meer weten over de doucheafvoeren van Geberit? Ga dan naar www.geberit.nl/douche-afvoer.

___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor vragen, informatie, beelden en brochures kunt u contact opnemen met: MIES PR, Michelle de Ruiter, Michelle@miespr.nl of tel: +31 6 45740465.