Geberit, Persberichten

Geberit AquaClean vergroot zelfredzaamheid zorgbehoevenden

  • 18 oktober 2018

Douchewc reinigt onderlichaam automatisch met lichaamswarm water

Nieuwegein, oktober 2018 – De zorg in Nederland verandert; ouderen willen zo lang mogelijk in de huidige woning blijven wonen, waardoor er een toenemend beroep gedaan wordt op de mantel- en thuiszorg. Bij zorginstellingen staan bovendien het aantal handen aan het bed al geruime tijd ter discussie. Het kiezen voor producten, die de zelfredzaamheid van de zorgbehoevenden nu en in de toekomst vergroot, is daardoor van buitengewoon belang. Het zelfstandig naar het toilet blijven gaan is een belangrijk aspect binnen deze zelfredzaamheid. Met de toepassing van een douchewc in de toiletruimte blijft de privacy en de waardigheid behouden. De geïntegreerde douchefunctie van de wc reinigt het onderlichaam automatisch met lichaamswarm water, waarna de billen droog geföhnd worden. Hierdoor hoeft de gebruiker of de zorgverlener zelf geen handelingen meer te verrichten tijdens een toiletbezoek.

Naast de winst in de zelfredzaamheid biedt de volautomatische douchewc ook grote voordelen op hygiënisch gebied.

Water reinigt met zorg
Water is de beste, de meest effectieve en de zachtste methode voor het hygiënisch reinigen van het onderlichaam. Prof. Dr. med. Alexander Herold – specialist voor aandoeningen aan de endeldarm verbonden aan het gerenommeerde ‘Zentrum für Dick- und Enddarmerkrankungen’ te Mannheim in Duitsland, zegt: “Schoon water, warm of koud, is altijd de meest grondige, maar ook de meest behoedzame methode. Onjuiste hygiëne van het onderlichaam kan allergieën, huidirritaties, alsook eczeem met soms onverdraaglijke jeuk veroorzaken. Hetzelfde geldt voor onvoldoende of gebrekkige reiniging.”

Delicate reiniging met Geberit AquaClean
De Geberit AquaClean douchewc is een toilet en bidet in één; een toilet waarbij onzichtbaar een douchefunctie geïntegreerd is, die het onderlichaam met één druk op de knop van de afstandsbediening, vriendelijk reinigt met lichaamswarm water. Hierdoor hoeft de gebruiker het onderlichaam niet meer zelf te reinigen met toiletpapier. Bovendien is water zeer zacht voor de huid en uiterst hygiënisch. De nieuwste technologie op dit vlak is de WhirlSpray. Alle AquaClean douchewc’s van Geberit zijn uitgerust met deze innovatieve WhirlSpray douchetechnologie. De WhirlSpray straal is niet zomaar een straal: de straal pulseert, waardoor er duizenden luchtbellen in het water ontstaan. Deze bellen garanderen een optimale reiniging, die bovendien vederzacht is voor het delicaatste gedeelte van het lichaam. De Geberit AquaCleanbevat bovendien een föhn, welke het onderlichaam aangenaam droogt middels warme lucht. Op één druk op de knop na, wordt het onderlichaam gereinigd en gedroogd, zonder eigen inspanningen of die van een verzorger. Hierdoor behoudt de gebruiker zijn privacy en waardigheid in elke toiletsituatie.

www.geberit-aquaclean.nl

______________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor vragen, informatie, beelden en brochures kunt u contact opnemen met:MIES PR, Michelle de Ruiter, Michelle@miespr.nlof tel: +31 6 45740465.