Geberit, Persberichten

Geberit AquaClean douchewc’s onderdeel Manifestations Festival – DDW19

  • 21 oktober 2019

Art, Technology & Fun!

Nieuwegein, 21 oktober 2019 – ‘Will the Future Design Us?’ Tijdens de 17e editie van Dutch Design Week in Eindhoven is met eigen ogen te zien hoe de toekomst in de maak is. Manifestations is één van de toplocaties van Dutch Design Week (19 t/m 27 oktober). Binnen het thema Art, Technology & Fun is de groeiende impact van technologische innovaties door artiesten in een onverwachts perspectief geplaatst. Technologie is overal en heeft dus ook impact op het toilet. Bezoekers van Manifestations kunnen op het toilet een nieuwe ervaring opdoen; middels twee AquaClean douchewc’s kunnen zij reinigen met water in plaats van met toiletpapier. Manifestations vindt plaats in het Veemgebouw op Strijp-S.


Met een sterk groeiend bezoekersaantal was Manifestations in het Veem vorig jaar met ruim 35.000 bezoekers wederom een waardevolle locatie voor DDW. De expo is een plek voor gecureerde exposities, met alleen het meest innovatieve.

Viola van Alphen, Creative Director & Curator Manifestations vertelt waarom zij graag de AquaClean douchewc onderdeel wilde maken van de expositie: “Omdat ik graag een mooiere en fijne toekomst wil, en mensen juist over dit soort taboes wil heen helpen. Het is niet eng, het is leuk! Manifestations is een Art, Tech & Fun expo en toiletten zijn leuk. Waarom hebben we een smartphone en allerlei gadgets als we vergeten onze billen schoon te maken? Wat voor schijn-beschaving is dat? Beschaving begint bij kleine dingen en kleine cirkels om je heen: hoe je voor jezelf zorgt, voor dieren en voor je buren”.

Het toilet van de toekomst
Met een douchewc wordt met één druk op de knop het onderlichaam schoongemaakt met lichaamswarm water. Toiletpapier is daardoor niet meer nodig. Het reinigen met water is fris & hygiënisch en biedt een betere lichaamsverzorging voor de toekomst.

“Reinigen met toiletpapier is hopeloos ouderwets, zeg nou zelf. Reinigen met water is kort wennen, maar daarna superschoon en ook een hoop plezier. Ik ben super enthousiast. Ik vind ons in het westen maar een stelletje viespeuken ;)”, aldus Viola.

Tijdens de expo is op verschillende wijzen te zien dat technologische innovatie een groeiende impact heeft op ons dagelijks leven, onze samenlevingen en onze menselijkheid. Benieuwd? Bezoek Manifestations tijdens DDW (19-27 oktober) op de 9de verdieping van het Veemgebouw in Eindhoven. Geopend van 11.00 – 18.00 uur. Toegang is gratis.

www.manifestations.nl
www.geberit-aquaclean.nl

___________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor vragen, informatie, beelden en brochures kunt u contact opnemen met: MIES PR, Michelle de Ruiter, Michelle@miespr.nl of tel: +31 6 45740465.

Download-link HR-beeld en tekst:
https://www.miespr.nl/geberit-download-geberit-aquaclean-douchewcs-onderdeel-manifestations-festival-ddw19/