Geesa, Persberichten

Een icoon – Geesa Shift

  • 25 mei 2021

Minimalistisch ontworpen badkameraccessoires met variatie in afwerkingen, patronen en hoogwaardige materialen

Zaltbommel, mei 2021 – Geesa presenteert Shift, de nieuwe premium collectie badkameraccessoires, ontworpen in samenwerking met ontwerpbureau VanBerlo. De collectie is iconisch en minimalistisch qua design. Met Shift biedt Geesa een stijlplatform met een breed aanbod hoogwaardige badkameraccessoires in verschillende kleuren, materiaalafwerkingen en zelfs 3-dimensionale patronen. Architecten, interieurontwerpers en retailers wordt hiermee de vrijheid geboden de badkamer tot in detail volgens eigen visie te ontwerpen. Het tijdloze ontwerp van Shift, gecombineerd met de unieke mogelijkheid het uiterlijk te personaliseren, resulteert in een op maat gemaakte collectie voor elk project.

De haak vormt de basis van de collectie; een iconische monovorm, waarbij het basisvolume 20 graden omhooggeschoven is, waardoor er een haakje ontstaat. Deze herkenbare Shift vorm is doorgevoerd in de rest van de collectie. Het ontwerp van de nieuwe Shift badkameraccessoires toont een volmaakt minimalistisch design, dat typisch is voor het Nederlandse sanitairmerk. Door gemodelleerde, afgeronde randen is de serie vriendelijk en perfect geschikt voor in de badkamer.

Het stijlplatform Shift
Het iconische design van Shift fungeert als stijlplatform. Door verschillende kleuren, materiaalafwerkingen, grafische patronen en zelfs producten met 3D-patronen aan te bieden, kunnen architecten en ontwerpers kenmerkende concepten creëren voor elk project, of het nu gaat om een hotelketen, cruiseschip of villa. De collectie omvat verschillende prijsniveaus, waardoor Shift relevant is voor vele projecten. Architecten en designers hebben de mogelijkheid om voor grote projecten een zelfontworpen variant toe te voegen aan het Shift platform.

Shift is vervaardigd uit hoogwaardige materialen, zoals messing en roestvrijstaal, en verkrijgbaar in vijf afwerkingen: chroom, geborsteld RVS, geborsteld goud, geborsteld zwart metaal en een poedercoating in matzwart. Naast de keuze in afwerking zijn er patroonopties voor de haak en toiletrolhouders, variërend van klassiek tot modern. Door het toevoegen van niet alleen grafische patronen, maar ook patronen in 3-dimensionale vorm, ontstaat er een extra mooie lichtval op de textuur van de accessoires, wat deze collectie uniek maakt. De 3D-patronen zijn ‘eye-candy’ en nodigen de gebruiker uit om het product aan te raken.

Het Shift stijlplatform en de Shift producten zijn ontworpen om jaren mee te gaan, ook bij intensief gebruik in hotels en cruiseschepen. Het iconische en tijdloze ontwerp en het hoogwaardige materiaal, waaruit de accessoires bestaan, maken van Shift een uiterst duurzame collectie. Naast maar liefst 15 jaar garantie worden de accessoires geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. De sterke constructie maakt dat de producten stevig te monteren zijn voor een duurzaam gebruik.

De Shift collectie
De haak wordt in deze collectie gevierd als het juweel van de badkamer. Naast de iconische haak bevat de collectie een handdoekhaak, handdoekhaak medium, toiletrolhouder met of zonder planchet, dubbele toiletrolhouder met of zonder planchet, reserverolhouder, toiletborstelhouder, douchemand, badgreep 30 cm, handdoekrek 45, 60 en 85 cm, handdoekring, (dubbele-) glashouder met planchet, zeephouder (planchet smal), planchet 60 cm, 1-armig handdoekrek, zeepdispenser en een douchedeurknop, waardoor ook dat element in de badkamer in dezelfde stijl uitgevoerd kan worden. Ook biedt de serie enkele extra’s, zoals een transparant vrijhangend planchet en een planchet in matzwart marmerlook, die gecombineerd kunnen worden met de verschillende accessoires.

Design en functie gaan hand in hand bij Shift. Door functies te combineren binnen het accessoire biedt de collectie extra comfort in de badkamer en het toilet. Zo zorgt bijvoorbeeld de handdoekhouder 85 cm, naast de hoofdfunctie, ook voor extra opbergruimte door de toevoeging van een planchet. Dit is ook het geval bij de toiletrolhouders, waar het ruimtebesparend planchet boven de houder gepositioneerd is.

De Shift collectie is verkrijgbaar vanaf juli 2021 via de groothandels en de badkamerspeciaalzaken. Meer informatie over SHIFT en Geesa is te vinden op: www.geesa.nl/shift.