Persberichten

Coram verkoopt kunststofspuitgieter DPI aan Euronyl Plastics Group

  • 5 mei 2021

Links Rob Peters, CEO Coram. Rechts Tony Beeuwsaert, CEO Euronyl Plastics Group

Zaltbommel, mei 2021 – Coram, eigenaar van onder meer de badkamermerken Tiger, Sealskin en Geesa, heeft overeenstemming bereikt met de Belgische Euronyl Plastics Group over de verkoop van kunststofspuitgietbedrijf DPI in Geldrop.

Coram, tot 1 mei eigenaar van DPI, heeft de laatste jaren een forse gedaantewisseling ondergaan. De individuele badkamerbedrijven binnen de groep, onder meer Tiger in Geldrop, Sealskin in Waalwijk, Geesa in Amersfoort en de internationale bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Polen, België, Duitsland en Noorwegen, zijn geïntegreerd in één Coram organisatie, die zich volledig toelegt op de ontwikkeling en verkoop van badkamerproducten.

Het hoofdkantoor van Coram is sinds 1 september 2020 gevestigd in een nieuw kantoor in Zaltbommel. Coram wil zich in de toekomst vooral richten op de badkamer en heeft daarmee gekozen tot verkoop van DPI.

DPI heeft een rijke en succesvolle historie als kunststofspuitgietbedrijf en behoort tot één van de grotere spelers op de Nederlandse markt. De ambitie om in 2021 en daarna te groeien, zal met de overname door Euronyl verder worden geconcretiseerd. DPI (Dielco Plastic Industries BV) zal vanaf 1 mei 2021 verder gaan onder de naam Euronyl-DPI BV.

Euronyl Plastics Group, met het hoofdkantoor in Nazareth, België, is als groep opgericht in 2006. Dankzij een reeks succesvolle overnames en integraties, is Euronyl Plastics uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van kunststofproducten naar uiteenlopende markten en verschillende klanten. Inclusief Euronyl-DPI produceert de groep op meer dan 400 machines – variërend van 30 tot 2300 ton – uiteenlopende producten in en voor een groot aantal West- en Oost-Europese landen.

Met de acquisitie van DPI krijgt Euronyl verdere voet aan de grond op de Nederlandse markt en verzekert zich van een sterke basis, zowel qua capaciteit als vakmanschap, om haar klanten in deze regio nog beter te bedienen.

__________________________________

Downloadlink voor tekst en beelden:
https://www.miespr.nl/coram-download-coram-verkoopt-kunststofspuitgieter-dpi-aan-euronyl-plastics-group/