Geesa, Persberichten, Sealskin, Tiger

Coram groep benoemt Peter Huizing tot nieuwe CEO

  • 29 maart 2022

Met de aanstelling van Peter Huizing zet Coram een volgende stap

Zaltbommel, maart 2022 – Per 1 april 2022 treedt Peter Huizing (53) aan als nieuwe CEO van de Coram groep. Coram is met de merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey (UK) één van de leidende merkaanbieders van badkameraccessoires en douches in Noord-West Europa. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Polen en Noorwegen. Met de komst van Peter Huizing bouwt Coram verder aan haar groei en aan de integratie van de merken tot één Coram.

Peter Huizing heeft op internationaal niveau meer dan 20 jaar leiderschapservaring bij en met Fast Moving Consumer Goods-bedrijven, als Heineken, Diageo, The Coca-Cola Company, Sodiaal en Friesland/Campina. In Peter ziet Coram een doelgerichte, pragmatische en empathische teamplayer, die het team en de business naar een hoger niveau tilt. De focus ligt daarbij op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid.

Marcel Lebon, Chairman RvC Coram: “Wij zijn erg blij met de komst van Peter Huizing. Met hem halen we een CEO binnen met veel kennis en ervaring op het gebied van innoveren en uitbouwen van een internationaal merkenportfolio, het creëren van een efficiënt distributienetwerk en een sterk team van gemotiveerde mensen.”

Peter Huizing, intredend CEO bij Coram: “Ik kijk er erg naar uit om samen met het team van Coram de groei van Coram verder vorm te geven. Het is een bedrijf met een lange historie, sterke familiewaarden en een prachtig en relevant merkportfolio. Ik verheug me erop om mijn ervaring en passie op het gebied van mensen, merken, innovatie, design en internationale expansie in te zetten om Coram verder uit te bouwen.”

Door de integratie van de zelfstandig opererende merken in 2020 ligt de focus van Peter Huizing op het creëren van een gemeenschappelijke cultuur binnen Coram en op het verder concretiseren van het ingezette pad om uit te groeien tot een marktbepalende speler op de Europese markt van badkamers, douches en accessoires met de sterke merken Sealskin, Tiger, Geesa en Impey. Coram zal haar historie als familiebedrijf en de familiewaarden nog sterker inzetten als pijlers voor een verbindende cultuur en een langetermijnvisie op toekomstige innovatie en groei.

www.coram.nl
_____________________________________________