Little Greene, Persberichten

Baanbrekende nieuwe verfformuleringen van Little Greene: ELK oppervlak kan je gronden EN schilderen met enkel één blik

 • 7 mei 2024

Met baanbrekende verftechnologie heeft Little Greene de formulering van haar populaire Intelligent Paints geüpgraded met een aantal unieke verfeigenschappen, wat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we decoreren. De milieuvriendelijke ‘Intelligent’-finishes, verkrijgbaar in een volledig scala aan glansniveaus, van volledig mat tot hoogglans, worden geprezen door huiseigenaren, designers en professionele decorateurs vanwege de prachtige afwerking, gecombineerd met ongeëvenaarde duurzaamheid, gebruiksgemak en gemoedsrust. Deze reputatie zal, dankzij de upgrade, nog verder worden versterkt, doordat de afwerkingen nu rechtstreeks uit het blik op bijna elk oppervlak in huis aangebracht kunnen worden en probleemloos zullen hechten, zonder dat er een aparte primer nodig is.

Uniek is dat elke afwerking, als echte multi-surface verf, met vertrouwen rechtstreeks hecht op alle gangbare ondergronden in huis: hout en pleisterwerk, maar ook metaal (inclusief radiatoren), kunststof, PVC, melamine, Formica® en zelfs tegels en glas. De hechting van de Intelligent Grip™-technologie is zo ongeëvenaard dat deze verven geen noemenswaardige voorbereiding van het oppervlak nodig hebben; alleen de oude glans op oliebasis moet licht worden opgeschuurd om een eersteklas hechting en afwerking te garanderen. Alle andere oppervlakken hoeven alleen maar egaal, schoon en droog te zijn voor een verbluffend resultaat met de ‘single-tin’ Intelligent Paint-afwerking.

Alle Intelligent Paint-finishes zijn verkrijgbaar in alle tinten van het Little Greene-kleurenpalet. Er zijn dus vrijwel geen belemmeringen om alle ruimtes in huis van prachtige kleuren te voorzien. De Intelligent Grip™ technologie maakt het decoratieproces eenvoudiger en zuiniger, vermindert verspilling van verf en biedt interieurontwerpers nieuwe manieren om kleur te omarmen.

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, legt uit: “Nu je niet langer beperkt bent in de keuze voor een specifieke finish en nu oppervlakken, die van oudsher ‘niet-schilderbaar’ waren, dat wel zijn, hebben we een grote stap voorwaarts gezet in het creatieve proces van ontwerpen en decoreren met kleur.

Little Greene is een familiebedrijf en het heeft altijd in onze bedrijfscultuur gezeten om te blijven innoveren, of het nu gaat om het verkennen en ontwikkelen van trends op het gebied van kleuren en patronen, het vinden van nieuwe manieren om afval te verminderen, zoals onze Re:mix collectie, of het omarmen van geavanceerde technologie in het laboratorium om onze verven betere prestaties te geven.

Minimale voorbereidingstijd, kortere droogtijden en minder schoonmaaktijd dragen allemaal bij aan een zeer efficiënt proces. We hebben de ergernis van schuren en aparte primers weggenomen en met slechts één blik is er minder verspilling, zowel in verpakking als in verfresten.”

Alle finishes in de Intelligent-reeks zijn:

  • Self-priming – Intelligent Grip™ brengt de technologie van de primer in de aflak, zonder concessies te doen aan de afwerking en zonder dat er een aparte primer nodig is. Transformeer een kamer met enkel één blik verf, met een minimum aan voorbereiding, extra kosten, verpakking en verfresten.
  • Multi-surface – de verven kunnen rechtstreeks op bijna elke ondergrond worden aangebracht, waardoor een samenhangende uitstraling ontstaat op alle oppervlakken, of deze nu volledig mat, laagglans, zijdeglans of hoogglans zijn.
  • Tot 15 keer sterker dan gewone decoratieve verven. De nieuwe ‘Intelligent’-afwerkingen zijn bestand tegen vlekken, kunnen tegen een stootje en verdragen hardnekkig schrobben, zonder afbreuk te doen aan hun mooie uiterlijk; ze blijven langer mooi in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
  • Milieuvriendelijk en kindveilig. Volledig vrij van oplosmiddelen, met het laagst mogelijke VOS-gehalte en gecertificeerd ‘Child Safe’ voor speelgoed en kinderkamers, zijn deze verven perfect voor het gezinshuis. De meeste vuile vlekken en strepen kunnen worden weggewassen of weggeboend met een vochtige doek of een zachte borstel en warm zeepsop. Alle Intelligent Paints zijn op waterbasis en geurarm, en kwasten kunnen veilig worden gereinigd onder stromend water.
  • Tijdbesparend met minimale verstoring. Oppervlakken vereisen minimale voorbereiding. Aanbrengen met kwast of roller is eenvoudig en de overschildertijd is slechts 1-4 uur, wat betekent dat er meerdere lagen op dezelfde dag kunnen worden aangebracht.
  • Buitenkwaliteit – De Intelligent Grip™-formuleringen hebben een uitstekende hechting en de verven zijn zo sterk dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt voor de decoratie en bescherming van het hele huis.

 

De afwerkingen:

Intelligent Matt Emulsion (2% glans)
De originele en meest matte afwerking in het Intelligent Paints-assortiment. De verbeterde formulering van Intelligent Matt Emulsion betekent dat je het echt overal op kunt toepassen.

Het is de eerste keuze voor binnenmuren en plafonds en is vooral geschikt voor drukbezochte ruimtes in huis, zoals gangen, woonkamers, kinderkamers en bijkeukens.

Je kunt nu vrijwel elk ander oppervlak in de kamer een uniforme vlakke uitstraling geven: houtwerk, sierlijsten, lambrisering, radiatoren en zelfs tegels of glas, allemaal uit hetzelfde blik. En nog opmerkelijker is dat je – in tegenstelling tot andere multi-surface verven – geen aparte primer hoeft te gebruiken.

Intelligent Eggshell (10–15% glans)
Met een kenmerkende zachte glans behoudt Intelligent Eggshell zijn oorspronkelijke elegantie, terwijl de nieuwe formulering dezelfde multi-surface en self-priming kwaliteiten biedt, wat betekent dat je het rechtstreeks uit het blik kunt aanbrengen op een hele reeks oppervlakken in huis.

Met een verbeterde resistentie tegen vocht, vlekken, condensatie en algemene slijtage, is Intelligent Eggshell de meest voor de hand liggende afwerking voor houtwerk, plinten, deuren, lambrisering, radiatoren en raamkozijnen.

Het gladde, schrobbare oppervlak maakt Intelligent Eggshell bijzonder geschikt voor oppervlakken waar langdurige weerstand tegen condensatie of vervuiling gewenst is, het is daardoor ook een uitstekende keuze voor badkamer- of keukenmuren.

Intelligent Satin (30–35% glans)
Intelligent Satin heeft een iets hogere glansgraad en kan op dezelfde manier op meerdere oppervlakken worden gebruikt om een harmonieus schema van kleur en afwerking te verkrijgen. Het uiterst slijtvaste Intelligent Satin is de ideale kandidaat voor alledaagse huishoudelijke oppervlakken, die onderhevig zijn aan de slijtage van het dagelijks leven: muren, houtwerk, keukenkasten, keukentegels, melamine, houten meubilair en glas.

Intelligent Satin wordt veel gebruikt en gewaardeerd door professionele decorateurs en door producenten van op maat gemaakte keukens.

Intelligent Gloss (85–90% glans)
De afwerking van deze prachtige hoogglansverf is nu vergelijkbaar met een traditionele glans op oliebasis. Intelligent Gloss is buitengewoon sterk en volledig afwasbaar, droogt snel en kan een ruimte (of een mooie voordeur) drastisch transformeren door een combinatie van unieke lichtreflectie en een fantastische, rijke Little Greene-kleur.

______________________________________________________________________________________

Downloadlink HR-beelden en tekst:
https://miespr.filecamp.com/s/o/PB_Multi_Surface_2024