Little Greene, Persberichten

Alleen de beste Britse productietechnieken goed genoeg voor Little Greene verf en behang

  • 30 mei 2017

Little Greene_Behangfabriek_01

 

 

 

 

 

 

Little Greene staat bekend om haar prachtige verfkleuren en haar uitgebreide assortiment verf en behang. Elke verf heeft een unieke samenstelling. Dit resulteert in een diepe, ongeëvenaarde kleur, een buitengewone productkwaliteit en een schitterende afwerking. Het duurzame behang van Little Greene wordt gedrukt op het mooiste papier, met behulp van traditionele drukmethoden. Alleen het beste vakmanschap maakt de hoge kwaliteit van Little Greene verf en behang mogelijk.

Met een historie, die teruggaat tot het begin van de 18e eeuw, is de Little Greene Dye Works in Collyhurst Wood, aan de rand van Manchester, de eerste industriële locatie voor de productie van verfkleuren in Engeland geweest. De eerste verven voor de katoenindustrie, die daar gemaakt werden, waren gebaseerd op natuurlijke kleurstoffen, onttrokken aan tropische houtsoorten. Een snellere en meer efficiënte productie werd mogelijk toen er synthetische samenstellingen voor het kleuren van materialen ontwikkeld werden. Vandaag de dag is Little Greene nog steeds bezig met het optimaliseren van de technologieën voor het kleuren van verf. Hierbij blijven kwaliteit en service voorop staan.

Verf
Het kleurenpalet van Little Greene bestaat uit meer dan 200 tinten, waaronder 49 English Heritage kleuren, direct afgeleid uit de oudste archieven van Engeland. De verven van Little Greene worden vervaardigd in de eigen fabriek in Bethesda in Noord-Wales. Ze worden nog steeds met de hand gemaakt, volgens traditionele methoden en met de beste ingrediënten. De verven bevatten tot 40% meer pigment dan gewone verf. Hoe complexer de pigmentsamenstelling van de verf, hoe interessanter de kleur toont. De hoge pigmentgehaltes creëren nuances, die subtiel veranderen met de lichtval en zorgen voor karaktervolle, onderscheidende kleuren. De perfecte samenstelling van Little Greene verven, in combinatie met een hoog gehalte titaandioxide, geeft de verf een ongeëvenaarde kleurdiepte en kwaliteit. Dit zorgt voor een buitengewoon goede dekking van de verf en een daadwerkelijk kleur- en kwaliteitsverschil in vergelijking met andere verven. Daarbij zijn alle Little Greene verfkleuren verkrijgbaar in verschillende afwerkingen voor elke toepassing, zoals muren, plafonds en houtwerk, maar ook voor vloeren, metselwerk, buitenschilderwerk en radiatoren.

Behang
Ter aanvulling van het verfassortiment heeft Little Greene op dit moment zeven behangcollecties, met een keuze uit meer dan 300 variëteiten. De behangcollecties beslaan meer dan 300 jaar Engelse decoratie. Het behang wordt gedrukt op de beste papierkwaliteit om de ontwerpen een geraffineerde textuur, elegantie en duurzaamheid mee te geven. Veel van de behangontwerpen zijn afgeleid uit het English Heritage archief en de archieven van de Whitworth Art Gallery. De ontwerpen worden in Little Greene kleuren uitgevoerd om te voldoen aan de eigentijdse interieureisen. Little Greene werkt met twee Britse behangfabrikanten, die werken met traditionele machines uit ca. 1830. Bij de productie van veel behangdesigns wordt nog steeds gebruik gemaakt van traditionele drukrollen om de verf aan te brengen. Dit resulteert in een voelbare verfstructuur op het papier.

Little Greene koestert het vakmanschap van haar werknemers en dat van de behangfabrikanten, om de traditie van handgemaakte verven en handgemaakt behangpapier voort te kunnen zetten. David Mottershead, Managing Director, zegt hierover: “De diepte van onze kleuren kan alleen bereikt worden door het gebruik van ingrediënten van hoge kwaliteit en door te werken volgens traditionele methoden. Het is de combinatie van deze kwaliteitsingrediënten en het vakmanschap van onze medewerkers, die maakt dat wij zulke mooie en duurzame producten kunnen produceren met de karaktervolle uitstraling, die onze klanten wensen.”

Little Greene verf en behang is verkrijgbaar bij de betere verf- en behangspeciaalzaken en online te bestellen via www.littlegreene.nl. In juni 2017 lanceert Little Greene de nieuwe ‘Colours of England’ verfkleurenkaart. Deze is gratis te bestellen via de website.

 

Little Greene_Behangfabriek_10 Little Greene_Behangfabriek_14 Little Greene_Verffabriek_02Little Greene_Verffabriek_04