Blog

Perslancering van de nieuwste behangcollectie van Little Greene: ‘National Trust Papers IV’

  • 25 januari 2024

11 en 12 januari 2024

Little Greene heeft tijdens Paris Deco Off haar nieuwste behangcollectie ‘National Trust Papers IV’ officieel gelanceerd. Natuurlijk hebben wij, vóór deze officiële lancering, ook de Nederlandse pers geïnformeerd over deze nieuwe, eclectische behangcollectie. Middels het ons bekende ‘Rondje redactie’ zijn wij samen met Ruth Mottershead, Creative Director en Clémence Flamée, Marketing Manager van Little Greene twee dagen op pad gegaan om een select aantal redacties in Nederland en België te bezoeken.

‘National Trust Papers IV’
‘National Trust Papers IV’ is een kleurrijke en veelzijdige verzameling van historische behangontwerpen, gebaseerd op originele patronen die zijn gevonden in historische panden, die in het beheer zijn van National Trust. De behangontwerpen dateren o.a. uit 1770 en zijn nog steeds actueel. Elk behang in de collectie is opnieuw getekend en gekleurd met respect voor de traditionele methoden en materialen, waarmee de ontwerpen oorspronkelijk zijn vervaardigd. Hierdoor integreren de in totaal 42 behangkleurstellingen harmonieus binnen moderne interieurs. De collectie bevat o.a. prints met exotische vogels, gestileerde bloemen en guirlandes, ditsy print-bloemen en grootschalige tropische murals.


Tweedaags ‘Rondje redactie’
Op de eerste dag, een koude winterdag, zijn we gestart met een bezoek aan DPG Media in Antwerpen. Na een altijd warm welkom hebben Ruth en Clémence de redacties van Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl, Ariadne at Home en Eigen Huis & Interieur de nieuwe behangcollectie gepresenteerd. Fijn te zien dat de behangontwerpen en kleurenschema’s goed ontvangen werden. In de middag ging de reis richting Amsterdam voor een bezoek aan de redactie van Seasons, om vervolgens de dag af te sluiten in de binnenstad met een afspraak bij Residence.

Een heerlijk diner in Brasserie de Luwte was een mooie afsluiting van deze geslaagde eerste dag!


Dag twee begon met een koffiedate in The Hoxton met o.a Vogue Living, Stek Magazine, Eigen Huis & Interieur NL en LINDA. Ook hier werden de mooie prints, vervaardigd middels traditionele oppervlaktedruk en geavanceerde digitale printers, enthousiast ontvangen. Tijdens een lekkere lunch werden Elle Decoration en trendwatcher Monique van der Reijden bijgepraat over de nieuwe ontwerpen uit Little Greene’s National Trust Papers IV behangcollectie.

Uiteraard hebben we ook inspiratie achtergelaten in de vorm van een mini-behangboek, een press pack met samples, kleurenkaarten en een theedoek, voorzien van één van de behangpatronen. Het waren twee goedgevulde, gezellige en inspirerende dagen!