Blog

MIES PR en KLAFS, wereldmarktleider in sauna’s, gaan samenwerken

  • 7 april 2023

KLAFS zet maatstaven om preventieve gezondheid en ontspanning perfect te integreren in het dagelijks leven.

Met trots kunnen wij vertellen dat wij aan de slag gaan voor KLAFS in Nederland. KLAFS staat, als geen andere fabrikant in de branche, voor innovatie, design en kwaliteit. Als wereldmarktleider in sauna’s en met meer dan 800 medewerkers heeft KLAFS al bijna een eeuw lang wereldwijd meer dan 240.000 KLAFS-sauna’s gerealiseerd en geïnstalleerd. Met inventief vernuft, originele ideeën, toewijding en eersteklas vakmanschap is het sauna baden geperfectioneerd – en zijn nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor ontspanning en een goede gezondheid in het segment sauna, spa en wellness. In een hectische wereld creëren deze unieke innovaties plekken van retraite, actieve recreatie en versterking van de preventieve gezondheid. Krachtig design en een betrouwbaar merk.

Kwaliteit, esthetiek en innovatiekracht komen tegemoet aan de behoeften, eisen en essentie van de klant. Deze strategie is één van de redenen voor het wereldwijde succes van KLAFS. De missie: ruimten van ontspanning creëren voor lichaam en geest, die een hedendaagse en op gezondheid gerichte levensstijl ondersteunen. Zeer esthetisch design, een buitengewone elegantie, het gevoel voor proporties en materialen én de beleving in de ruimte, creëren een gevoel van geborgenheid en een nieuwe huiselijkheid. Met dit in gedachten heeft KLAFS herhaaldelijk samengewerkt met grote namen uit de designwereld en zo designiconen gecreëerd met een geheel eigen stijl. Het merk KLAFS heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor design, innovatie en hoge klanttevredenheid. De nieuwe producten van de fabrikant worden altijd zeer gewaardeerd door internationaal gerenommeerde juryleden, zoals bijvoorbeeld de Matteo Thun sauna- en stoombadcombinatie, die een aantal gerenommeerde designprijzen heeft ontvangen.

Divers portfolio – gerealiseerd uit één hand
KLAFS biedt een divers aanbod van producten voor particuliere wellnessdromen en realiseert luxueuze spaprojecten in de professionele sector. Het assortiment omvat alles wat men zich op het gebied van wellness kan voorstellen. Bij de uitvoering van de maatwerkoplossingen krijgen klanten alles uit één hand: van uitgebreid advies, ontwerp en planning tot installatie en onderhoud; KLAFS verzorgt het gehele project.

Vakmanschap ontmoet geavanceerde technologie
KLAFS produceert van oudsher in Schwäbisch Hall, Duitsland. Hier komen traditie, buitengewoon vakmanschap en ultramoderne technologie samen. Het hout – een kernmateriaal in de saunabouw – is afkomstig van gecertificeerde bronnen die voldoen aan hoge ecologische en sociale normen. De zorgvuldige selectie van het materiaal voor de vervaardiging van elk afzonderlijk KLAFS-product is onderworpen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zo ontstaan duurzame wellness-oases. Want een KLAFS-sauna vergezelt je vele jaren – voor KLAFS de meest effectieve vorm van duurzaamheid.

Zorgvuldig gebruik van hulpbronnen
Duurzame bedrijfsvoering en saunaplezier gaan hand in hand. Met nieuwe technologieën, zoals de KLAFS Green Sauna, biedt KLAFS haar klanten energiezuinige oplossingen voor hun wellnessruimtes. KLAFS-sauna’s zijn al uitgerust met efficiënte en duurzame kachels, optimale warmte-isolatie en intelligente regelingen. Daarnaast zijn vraaggerichte ventilatie middels de KLAFS klimamanager of speciale isolerende glasfronten ontwikkelingen van KLAFS, die de energiebalans positief beïnvloeden. KLAFS-sauna’s zijn daarom, als enige in de branche, al jaren onderscheiden met het Duitse milieukeurmerk ‘Der Blaue Engel’.

Wellness met traditie
De eerste steen werd in 1928 gelegd door Erich Klafs in Szczecin in het huidige Polen. Zijn bedrijf verkocht producten voor medische badtherapie. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verhuisde Erich Klafs zijn bedrijf naar Schwäbisch Hall in Baden-Württemberg, Duitsland. In 1952 liet hij de eerste volledig geprefabriceerde sauna maken en leverde deze met zijn auto en een kleine transportaanhanger. Daarna nam hij de productie van sauna’s in eigen hand. De locatie werd in de daaropvolgende jaren meerdere malen uitgebreid en werd de huidige hoofdvestiging van de KLAFS Group. Naast dochterondernemingen in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië, Spanje en Polen groeide de groep door de overname van verschillende bedrijven, die het portfolio afrondden tot een totaalleverancier voor sauna’s, zwembaden en spa’s. KLAFS werkt internationaal met verkooppartners in meer dan 44 landen. www.klafs.nl