Blog

Yes! We mochten weer! Persreis Little Greene en Paint & Paper Library.

  • 14 juli 2022

Na 2,5 jaar was het afgelopen 20 juni 2022 eindelijk zover; we konden weer op persreis naar de UK! Onze klant, de Britse verf- en behangfabrikant The Little Greene Paint Company, met haar merken Little Greene en Paint & Paper Library, wilde graag het familiebedrijf laten zien aan de Nederlandse pers. Hiervoor reisden we met een ontzettend leuke groep journalisten af naar Engeland en Noord-Wales.

Deze persreis reisden goedbekende en nieuwe gezichten met ons mee. De magazines Ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur, ELLE Decoration, LINDA., Residence, Seasons, Stek Magazine, Vogue Living en Wonen Landelijke Stijl waren goed vertegenwoordigd. Al vroeg moest de groep verzamelen op Schiphol. Ondanks alle drukte verliep de heenreis naar Manchester soepel. We trapten de persreis af met een heerlijke lunch bij de pub The Aspinall Arms in de pittoreske omgeving van Clitheroe.


Nadat de magen gevuld waren en we bijgepraat hadden met Ruth Mottershead, dochter van oprichter David en Creative Director van The Little Greene Paint Company, reisden we af naar de behangfabriek Surface Print in Lancashire. Hier wordt het behang van Little Greene en Paint & Paper Library nog volgens oude drukmethoden gedrukt of juist hypermodern geprint, afhankelijk van het dessin en de gewenste uitstraling. We hebben uit moderne, digitale printers prachtige behangdessins zien rollen, maar het meest indrukwekkend waren de robuuste zeer oude drukmachines van meer dan 100 jaar oud. Naar verluidt zijn er nog 10 in de wereld aanwezig, waarvan er 4 in de fabriek in Lancashire staan. Deze machines drukken nog behang met echte verf middels authentieke methodes. Echte vaklieden mengen nog heel secuur de verfkleuren voor het betreffende behang. En nee…niet aan de hand van een recept, maar op het blote oog! Het hele productieproces hebben we doorlopen. Wat een vakmanschap! Na deze bijzondere tour door de behangfabriek zijn we de bus ingestapt richting Noord-Wales.


Aan de baai van Conwy verbleven we in het Quay Hotel & Spa, met uitzicht op Conwy Castle en vele dobberende zeilbootjes. Bij de zonnige borrel aan het water sloten David Mottershead (oprichter en CEO) en Ben Mottershead (zoon van David en Operational Director van het bedrijf) bij ons aan. Zeelucht maakt hongerig, waardoor er door iedereen genoten werd van het gezellige en smakelijke private driegangendiner. David, Ben en Ruth eindigden het diner met het unieke verhaal over het ontstaan van hun familiebedrijf The Little Greene Paint Company. Geen betere en leukere spreker dan David, waardoor het spontane en informele verhaal, gevuld met een goede dosis Engelse humor en prikkelende interactie tussen vader, dochter en zoon, een goede afsluiter van het diner was. We sloten de avond (natuurlijk!) af met een lekkere borrel in de hotelbar.


Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we de volgende ochtend naar de verffabriek, die verscholen ligt in het prachtige voorgebergte van het nationaal park Snowdonia. Dé ideale plek om de meegereisde pers een preview te geven van de nieuwe Paint & Paper Library kleurenkaart, inclusief nieuwe kleuren, die in september 2022 wordt gelanceerd. David deed dit weer met verve ;-). Hoewel je bij een fabriek denkt aan een groot terrein, is de verffabriek van Little Greene kleinschalig, waar de verf nog zoveel mogelijk met de hand wordt gemaakt. Zowel de verf van Little Greene als van Paint & Paper Library wordt in deze fabriek op milieuvriendelijke en ambachtelijke wijze gemaakt. Tijdens de rondleiding van zoon Ben zagen we het vakmanschap en ontdekten we het verfproductieproces. Het laboratorium, waar allerlei kwaliteitstesten worden gedaan, was favoriet!


Na een kop koffie in de zon vertrokken we richting onze laatste stop in Noord-Wales, restaurant de Anglesey Arms. De weergoden waren ons goedgezind, want we hadden twee prachtige, zonnige dagen, waardoor we onze driegangenlunch heerlijk buiten, zittend aan een lange tafel, hebben kunnen nuttigen. En toen, time to go home!

Het waren twee volle dagen, maar zo enorm fijn dat we deze leuke, gezellige en inspirerende groep een blik ‘behind the scenes’ hebben kunnen geven van het geweldige familiebedrijf The Little Greene Paint Company. Iedereen heeft nieuwe kennis vergaard, inspiratie opgedaan en genoten! Wanneer mogen we weer?!