Blog

Choose your colour!

  • 8 september 2017

 

Het prachtige Vaudeville Theater in hartje Amsterdam stond dit weekend helemaal in het teken van kleur. Onze klant Little Greene vervaardigt niet alleen kwalitatieve en duurzame verven, ze delen ook graag hun kennis. Zo kwam het dat kleurenexpert Robert Paul in twee dagen, vol enthousiasme en met een vleugje Engelse humor, ongeveer 100 Elle Decoration interieurfanaten meegenomen heeft in de wereld van kleur.

Vaudeville Theater Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het begon allemaal afgelopen december, tijdens onze persreis naar de Londense showroom van Little Greene, waar de nieuwe behangcollectie London Wallpapers IV aan de pers gepresenteerd werd. Op dag twee kregen de interieurjournalisten en (hoofd)redacteuren van diverse woontijdschriften een kleurenworkshop aangeboden. Gezeten in het souterrain van de London showroom, waren zij eerst toch wat sceptisch. Immers, ze werken elke dag met kleur, dus wat valt er nog te leren….? Maar Robert Paul zou geen echte expert zijn, als hij hen positief verraste en hen kennis liet maken met kleur, bekeken vanuit een hele andere hoek. Ze werden direct aan het werk gezet en er ontstonden levendige discussies.

Evelien Reich, hoofdredacteur van Elle Decoration vertelde later: ‘Ik dacht dat ik al heel wat wist over kleur en verf, maar de sessie met Robert was een enorme eyeopener. Het was heel interactief dus je wordt meteen gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan. Ik snapte naderhand veel beter waarom ik bepaalde kleuren mooi vind en heb de lessen meteen toegepast in mijn eigen huis.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog vol van enthousiasme ontstond tegen de zomer het idee om Robert Paul naar Nederland te halen. Evelien wilde haar lezers ook de kans geven om ‘onderwezen’ te worden in de kleurlessen van Robert Paul. Waar we eerst één dag met twee workshops gepland hadden, bleek na twee dagen al, dat dit ontoereikend was voor de vraag. Een extra tweede dag werd direct georganiseerd en ook deze was in een razend tempo uitverkocht. Een fantastisch begin van deze inspirerende samenwerking.

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het dan zover. Met een auto vol goodie bags stegen we richting Amsterdam. Om 10 uur startte de allereerste sessie na een warm welkom van Elle Decoration’s hoofdredacteur Evelien. Het Vaudeville Theater was beide dagen absoluut een enorme sfeermaker, maar onze echte hero was toch echt Robert Paul zelf. Vol enthousiasme, warmte en humor wist hij zijn expertise 4 x 3 uur lang over te brengen op de deelnemers, die stuk voor stuk bereidwillig waren enthousiast en doelgericht samen te werken aan zijn opdrachten. In een gezellige en open sfeer kwamen ze tot leukste invullingen en mooiste oplossingen voor de situaties, die Robert Paul hen voorschotelde. Misschien niet geheel verrassend waren de deelnemers deels consument, deels professional, die kleur en verf beter wilden begrijpen.

In een drie uur durende sessie heeft Robert Paul alle stappen doorgenomen om de beste kleurencombinaties voor in huis te kiezen. De invloed van licht, ondertonen en mengcombinaties, het durven experimenteren met effecten, combinaties en kleurvlakken: het is allemaal aan bod gekomen. Met een hoofd vol nieuwe informatie en een goodie bag vol Little Greene samplepotjes, kleurenkaarten en The little book of Colour zijn de deelnemers weer naar buiten gestapt, de drukte van de stad in. Waar, volgens Robert Paul, alle oplossingen en kleurencombinaties voor het grijpen zijn. Als we maar goed kijken.

Na twee intense dagen en een borreltje om het af te sluiten, is Robert Paul weer terug naar Engeland gevlogen en genieten wij en Evelien nog even na. Stiekem hopen we op een vervolg ergens in de toekomst, want het smaakte absoluut naar meer.