Blog

Zomerhuizen om jaloers op te worden

  • 28 juni 2016

De zomervakanties komen in zicht. En wat is er fijner dan in vakantiesferen komen door online langs de meest prachtige vakantiehuizen te struinen. Beach houses met bijzondere, zomerse interieurs en accessoires. Plekken waar de zon altijd schijnt en je jezelf meteen ziet zitten: uitzicht op zee, warme wind door je haren, de geur van verse bloemen en kruiden, gedachten op nul.

Door de komst van sites als Airbnb wordt een weekje verblijven in een echt beach house steeds haalbaarder. In een paar kliks vind je de meest schitterende huizen en ook nog eens redelijk betaalbaar. Keuze uit tientallen strandhuizen in bijvoorbeeld Spanje, Griekenland of Portugal. Voordat je boekt kan je uitgebreid bekijken hoe de slaapkamers er uitzien, welke sfeer de woonkamer heeft, welke accessoires er in de keuken staan en hoe het terras ingericht is. Want laten we eerlijk zijn: als je een voorliefde hebt voor mooie interieurs, dan wil je ook tijdens je vakantie vertoeven in een mooi interieur!

Baas boven baas
Er zijn van die geluksvogels, die het hele jaar door in een beach house wonen met een prachtig interieur, zeewind door de ramen en rust en kalmte alom. Zo ook de Australische schrijfster Claire Lloyd en haar Britse partner, Matthew Usmar Lauder. In 2007 lieten zij het bruisende Londen achter zich, op zoek naar een meer relaxte plek om zich te settelen. Ze kochten een strandhuis op het Griekse eiland Lesbos, ver van de toeristische plekken. Voor het interieur kozen ze voor witte muren, lichte kleuren en materialen, en enkele koele kleuren als accent. Veelal witte meubels en kleine, typisch Griekse details aan de muren, zoals beschilderde borden en afbeeldingen van Maria. De authentieke balken werden weer zichtbaar gemaakt en ze creëerden een dakterras met uitzicht over de Egeïsche zee. Eenvoudig, maar zo stijlvol en mooi!

Grieks strandhuis7Grieks strandhuis8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grieks strandhuis9Grieks strandhuis10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de bergen
Een ander prachtig zomerhuis is het huis van Alexandre de Betak. In een klein plaatsje op Mallorca bouwde hij een droomhuis, waar je iedere dag het vakantiegevoel beleeft. Dit interieur kenmerkt zich door meubels en deuren van onbehandeld hout, ruwe en robuuste materialen op de grond, lichte en natuurlijke tinten op de muur en in de accessoires. Het zwembad voor de deur en het geweldige uitzicht op de bergen maken het zomerse plaatje compleet!

Strandhuis Mallorca1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandhuis Mallorca2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strandhuis Mallorca3Strandhuis Mallorca4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern & simplistisch
Voor liefhebbers van wittinten en een strak, modern interieur vonden we onderstaand beach house in Paros, een klein Grieks eiland. Alle slaapkamers hebben uitzicht op zee en direct toegang tot het zwembad. Al blijf je misschien net zo lief binnen, dankzij het eenvoudige, maar mooie interieur gevuld met alleen maar witte meubels. Als je hier niet tot rust komt….. Fijne zomer!
Paros strandhuis3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paros strandhuis1Paros strandhuis5

 

 

 

 

 

 

Paros strandhuis6Paros strandhuis4

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s strandhuis Lesbos: Carla Coulson
Foto’s zomerhuis Mallorca via Homedit.com
Foto’s strandhuis Paros via Onekindesign.com