Blog

In een handomdraai een make-over van je keuken: 6 gave ideeën!

  • 4 mei 2016

Nederlanders brengen gemiddeld drie jaar van hun leven door in de keuken. Drie jaar! Door er te koken, te eten, af te ruimen of door er gezellig een wijntje te drinken met vrienden brengen we gemiddeld 60 tot 90 minuten per dag door in deze ruimte. En juist omdat je er zoveel tijd doorbrengt, is het belangrijk om tevreden te zijn met je keuken. Qua comfort, maar ook zeker qua design. Een nieuwe keuken is kostbaar, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je bestaande keuken in een handomdraai een make-over te geven. Wij zetten 6 inspirerende ideeën voor je op een rij.

Keukenkastjes verven

Een lik verf is vaak genoeg om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Kleur zorgt voor sfeer en hierdoor wordt de keuken een plek waar het aangenaam vertoeven wordt. Kies een kleur, die past bij de rest van je interieur of juist een opvallende kleur voor een verrassend effect. In het eerste beeld hieronder zijn de beneden kastjes in een opvallende, blauwe kleur geverfd. Dit zorgt voor een warm, landelijk effect. De bovenkastjes zijn wit geverfd, waardoor ze haast wegvallen tegen de achtergrond. Dit maakt de keuken lichter en ruimtelijker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een veel gebruikte ruimte als de keuken, is het toepassen van een goede verf van groot belang. Dat wil overigens absoluut niet zeggen dat je minder keuze hebt in kleuren. Little Greene ontwikkelde verven die sterk, duurzaam en wasbaar zijn en hierdoor perfect toepasbaar in de keuken: ‘Intelligent Matt Emulsion’, ‘Intelligent Eggshell’ en ‘Intelligent Gloss’. Deze verven zijn op waterbasis, milieuvriendelijk, verkrijgbaar in het hele kleurenpalet van Little Greene en uitermate geschikt voor ruimtes waar het hele gezin intensief gebruik van maakt, zoals de keuken.

Behang als eyecatcher

Behang in de keuken zie je niet zo vaak, maar deze beelden laten zien dat het prachtig is. Een hele muur behangen is mooi en een echte eyecatcher, maar ook een klein gedeelte van de muur zorgt al voor een echte make-over. Heb je kastjes met glazen deuren, dan is behang aan de binnenkant van de kastjes een goede suggestie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterwand schilderen

Geen tegels op de achterwand van je keuken? Dan is een verfbeurt van de achterwand een geweldige optie om jouw keuken in no time een make-over te geven. Durf te experimenteren met kleur, het effect zal je verbazen. En toch niet helemaal tevreden, dan is een ander kleurtje zo gekozen. Ook bij het schilderen van de achterwand geldt: kies voor een verf die geschikt is voor keukens, tegen vet kan en makkelijk schoon te maken is.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Kitchen5 - Kitchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintage items toevoegen

Of het nu een ‘keukeneiland’ is (zoals op het beeld hieronder) of een set mooie blikken, een oud servies of retro wandrek, vintage toevoegen aan de keuken maakt de plek karakteristiek en eigen. Je vindt deze vintage spullen bij voorkeur op rommelmarkten of op marktplaats, omdat ze op deze plekken goedkoop te verkrijgen zijn. Houd hierbij goed in gedachten welke sfeer je wilt creëren en welke items passen bij jouw interieur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

retro

Beeld: Pinterest

vintage elementen3

Beeld: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegeltjes plakken

Tegels aan de achterwand van je keuken zijn natuurlijk praktisch, want makkelijk schoon te maken. Maar behalve praktisch zijn tegels ook erg mooi en geven ze de keuken een chique sfeer. Durf weg te blijven van de ‘standaard’ witte exemplaren, maar geef je keuken een totaal nieuwe uitstraling door opvallende tegels. Zowel qua print als qua formaat. Marokkaanse tegels (zoals in het beeld hieronder) geven je keuken meteen een Oosters tintje. En de gewaagde, groene tegels op het tweede beeld zorgen voor een hip, fris effect. Tegels zetten is een tijdrovende klus en vraagt om precisie. Maar toch is het een relatief makkelijke manier om je keuken een make-over te geven.

achterwand tegels2

Beeld: Pinterest

achterwand tegels1

Beeld: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gordijnen

Mooie stoffen zijn altijd sfeermakers, dat geldt ook in de keuken. Vervang enkele, of alle keukendeurtjes voor robuuste stof. Zoals deze beelden laten zien, geeft dat je keuken meteen een andere, meer landelijke, look.

Gordijnen1

Beeld: Pinterest

Gordijnen2

Beeld: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnspireerd geraakt door deze ideeën? Maak dan een halve dag vrij in je agenda, schaf die mooie verf, tegels, stof of dat bijzondere behang aan en verras jezelf in no time met een ‘nieuwe’ keuken.