Blog

Gave interieurs met één sprekende hoofdkleur

  • 6 april 2016

 

Denk je aan Jan des Bouvrie, dan denk je aan wit. Witte muren, witte vloer, wit plafond, witte tafels, witte stoelen, witte bank en – vooruit – ook nog een paar witte accessoires. Of zijn stijl nu wel of niet jouw smaak is, Jan des Bouvrie bewijst dat één hoofdkleur een interieur bijzonder en verrassend kan maken. In dit artikel delen we zeven kleurrijke interieurs met je, die aantonen dat kiezen voor één duidelijke hoofdkleur prachtig kan zijn. Sfeervol blauw, bourgondisch paars, natuurlijk groen of kies je toch voor statig zwart?  

Jan de Bouvrie1

 

Natuurlijk groen
Op de blog Coco Lapine Design vonden we dit interieur, compleet in mintgroen. Deze kleur zorgt voor een frisse, natuurlijke look. Een gewaagde keus om de kleur zelfs door te voeren in de keuken. Conclusie: het resultaat is verfrissend!

 

Coco Lapine Design_groen

 

Coco Lapine Design_groen2

 

Paars, maar dan anders
Paars is misschien niet de eerste kleur, die je kiest voor je woonkamer. Maar dit beeld bewijst, dat de juiste tinten paars juist voor heel veel warmte en sfeer zorgen. De zacht paarse muur is de basis van dit interieur, en deze wordt versterkt door dezelfde tint te gebruiken in de bank, het vloerkleed en de accessoires.

Dimore Studio_paars

 

Beautiful Blue
De woonkamer of keuken voorzien van een knalblauwe muur is een hele stap. Maar het resultaat in deze foto’s is prachtig! In dit interieur zijn totaal verschillende tinten blauw gecombineerd, waardoor je haast vergeet dat het toch echt één kleur is die het uitgangspunt vormt.

Blue Little Greene

Beeld: Little Greene

 

Warm wit
De kleur wit kent veel varianten. In deze badkamer zijn warme wittinten gecombineerd met neutrale tinten. Super sfeervol en heel chique.

Colour Scales Bathroom lo

Beeld: Little Greene

 

50 Shades of Grey
Minder uitgesproken, maar juist daardoor heel toegankelijk is grijs als hoofdkleur. Grijs kan in ieder type interieur: klassiek, modern of landelijk. Het is maar net hoe je de kleur toepast en in welke accessoires. In onderstaande interieurs is eigenlijk alles grijs: de muren, de vloer en de accessoires. Maar omdat er zoveel verschillende tinten en materialen gebruikt worden, is het geenszins saai of eentonig.

 

grijs 2

Beeld 1: Bengtgarden

 

grijs 1

Beeld 2: Decoholic

 

Luxueus rood
De warme, rode kleur op de muur komt in deze kamer terug in de bekleding van het bed, de kussens en in kleine accessoires. Voer je dit door in je eigen huis, dan heb je iedere dag het gevoel wakker te worden in een luxe hotel, toch?

LG_Bedroom (1)

Beeld: Little Greene

 

Paint it black
Zwart als hoofdkleur is zonder twijfel de meest gewaagde optie. In dit interieur doorgevoerd tot op de plafonds, de deuren en in (bijna) alle accessoires. Zwaar, maar toch ook warm en vooral heel bijzonder.

All black1

 

Zwart 1

 

Kiezen voor één hoofdkleur, die terugkomt op de muren, de vloer, meubels en accessoires, zorgt voor een prachtige eenheid en rust in je interieur. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de inspiratiebladen van Little Greene. Ook dit merk kiest vaak voor één hoofdkleur als uitgangspunt.